BARSELONA TONE SVE DUBLJE: Od januara dug kluba uvećan za 200 miliona evra!

Novosti online 16. 08. 2021. u 16:29

PREDSEDNIK Barselone Đoan Laporta organizovao je pres konferenciju kako bi javnosti predočio pravu sliku katalonskog kluba, šta je nova uprava zatekla kad je došla. Na startu je šokirao izjavom da je pre svega morao da pozjami 80 miliona vra kako bi podelio plate?!

Foto AP

Dodao je i da je dug od januara porastao za 200 miliona evra a da se na plate troši 103 odsto profita, što znači da klub sve što zaradi da za isplatu igračima i osoblju i još mora da se zadužuje kako bi namirio ceo iznos.

– Prva stvar koju smo morali da uradimo kada smo došli je da zatražimo pozajmicu od 80 miliona evra jer nismo mogli da isplatimo plate. Prethodna uprava bila je puna laži.

Na plate se inače troši 617 miliona evra, što je između 25 i 30 odsto više od ostalih klubova iz vrha evropskog fudbala.

Laporta je dakle pronašao krivca - to je njegov prethodnik Bartomeu.

– Ustanovili smo da su vršene brojne isplate raznim posrednicima koji čak nisu ni agenti. Ono što se dešavalo je izuzetno zabrinjavajuće. Imali smo rashode od čak 451.000.000 evra?! Ono što je u pismu napisao Bartomeu u pokušaju da opravda sebe je skretanje pažnje. Oni su odgovorni za sve što se ovde dogodilo pre sedmog marta ove godine i neće se izvući!

Zabrinjavajuće zvuči i podatak da je Barselona morala da uloži u popravku stadiona kako ne bi bila ugrožena bezbednost navijača.

– Takođe smo ustanovili da je potrebno da uradimo hitne popravke na samom stadionu jer bismo u suprotnom rizikovali živote navijača. Takođe, saznali smo da je klubu unapred isplaćeno 50 odsto novca od TV prava. Dodatno, saznali smo da je politika isplaćivanja zarada bila obrnuta piramida – priča o smanjenju plata na početku pandemije takođe je bila laž.

Pogledajte više