NAKON SKANDALA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Popularna glumica Kejli Kuoko ne žali novca, želi da otkupi zlostavljanog konja!

Novosti online 15. 08. 2021. u 19:34

Među ljubiteljima konjičkog sporta bura se podigla tokom Olimpijskih igara u Tokiju kada je Kim Rajzner, trener nemačke ekipe modernog pentatlona, diskvalifikovana zbog udaranja konja.

FOTO: EPA

Poznata glumica Kejli Kvoko ponudila je da kupi Sent boja, konja koji je dobio udarac. I ne pita za cenu. Kvoko je i sama zaljubljenik u konjički sport kojim se amaterski i bavi, a njen suprug je trener konja Karl Kuk.

- Osećam da mi je dužnost da prokomentarišem ovu sramotnu stvar koja se dogodila. Ono nije bilo olimpijsko takmičenje, ono je bilo odvratno, bez stila i na veliki broj načina predstavilo je naš sport kao nasilan. Tim bi morao da se stidi, poručila je Kvoko na svom Instagramu.

Uz to je podelila i fotografije jahačice Anike Šleu koja plače dok se bori da ubedi svog konja da preskoči prepreku, a imala je i poruku i za Šleu i njenog trenera:

- Vi i vaš tim niste učinili svoju zemlju ponosnom. Učinili ste da svi izgledamo loše. Stidite se, neka je bog u pomoći svakoj životinji sa kojom ste u kontaktu. Vaše ponašanje je na svim nivoima bilo odvratno. To nije naš sport, ovo ga ne predstavlja. Ova jahačica i njen trener su potpuna sramota.

- Spremna sam da kupim vašeg konja i pokažem mu kako izgleda slobodan život. Samo recite cenu, napisala je uz napomenu da se uopšte ne šali.

(Sport klub) 

Pogledajte više