DA LI JE OVO MOGUĆE? Mesiju i Nejmaru dolazi Ronaldo, a za sve je kriv Mbape

Novosti online 12. 08. 2021. u 11:46

U Madridu su uvereni da će narednog leta francuski klub dovesti asa Juventusa, a madridski člana PSŽ-a

Foto: AP

Sve je počelo nevericom. Kad se pisalo da će Kristijano Ronaldo napustiti Real Madrid i potpisati za Juventus svi su vrteli glavom sve dok se Portugalac nije pojavio u Torinu. Kad se pisalo da Lionel Mesi napušta Barselonu posle 21 godine malo ko je bio ubeđen da će se to zaista desiti, da bi Argentinac na kraju obukao dres Pari Sen Žermena. Zato nikog ne bi trebalo da čudi informacija da francuski klub planira da ionako kao grom jak tim učini još glamoruznijim dovođenjem – Ronalda!

Vest za rubriku „verovali ili ne“ plasirao je španski As, uveren da će Naser al Kelaifi uraditi sve da vremešnog asa dovede na Park prinčeva i formira poimence najbolji napadački triling ikad u istoriji fudbala. Doduše, ne ovog, već narednog leta. Da, tad će CR7 imati 37 i po godina, ali predsednika kluba, a možda i pojedine novinare, to ne sprečava da maštaju.

Kao razlog se navidi Al Kelaifijeva namera da na istom mestu okupi triling sa podijuma za dodelu Zlatne lopte 2015. i to u godini kad će Katar organizovati Mundijal. S obzirom na ogroman novac koji Katar kao država ulaže u PSŽ – direktno ili indirektno, manje je bitno – lako je pronaći vezu i interes. A put će, piše As, biti lakši od očekivanog. Ronaldu u junu 2022. ističe ugovor sa Juventusom, kako nema nagoveštaja da će se produžiti otvara mu se staza da kao slobodan igrač pređe u Pariz, kao poslednji deo slagalice galaktičkog tima, sa Donarumom na golu, Hakimijem na beku, Ramosom kao štoperom, Vajnaldumom i Veratijem u vezi, Di Marijom kao krilom, te Mesijem i Nejmarom u napadu.

Bez Kilijana Mbapea?

Moguće, sasvim moguće, mada je u još jednu bombu, ovoga puta francuskih medija, teško poverovati. Prema navodima u zemlji aktuelnog prvaka sveta, Mbape – dobro protrljajte oči – ne želi da igra sa Lionelom Mesijem!? Deluje tabloidno sa novinarske i u najmanju ruku suprotno zdravom razumu sa sportske strane. Mada, koliki ego ima Mbape i koliko smatra sebe najboljim na svetu ne bismo se začudili da ima i istine u tvrdnjama kako mu Leov dolazak smeta da ispolji potencijal.

Zato se pokrenula priča o njegovom odlasku u Real. Opet. Klijanova želja da se oproba u Kraljevskom klubu je dečačka i iskrena, zarekao se da će jednog dana igrati na stadionu „Santjago Bernabeu“ i možda i sam kreira ambijent za transfer. Pre svega odbijanjem da potpiše nastavak saradnje, znajući da mu ugovor ističe narednog leta i da bi kao slobodan igrač mogao da bira gde će. A za njega postoji samo jedno rešenje.

Zato As i piše da bi Kristijano Ronaldo stigao u Pariz i da je tim povodom njegov agent Žorž Mendeš već krenuo u akciju, a Kilijan Mbape u Madrid. A da to zadovoljstvo ne bi koštalo ni PSŽ, ni Real apsolutno nijednog evra!?

Pogledajte više