PONOSNE I SA BRONZOM: Odbojkašice ponovo obradovale naciju

S. K.

08. 08. 2021. u 19:32

SAN nije ostvaren, ali i bronza sija punim sjajem. Odbojkašice su ponosne na to što su Olimpijske igre u Tokiju završile pobedom, pošto su u meču za treće mesto još jednom preslišale Južnu Koreju sa 3:0 (25:18, 25:15, 25:15).

FOTO: AP

Naše dame su uspele da se uzdignu posle polufinalnog poraza od Amerikanki i u meču za bronzu odigraju izvanredno i oduvaju Korejke, koje su bile najprijatnije iznenađenje turnira. Srpkinje su ispunile obećanje posle duela sa SAD i svojoj zemlji donele još jednu medalju zlata vrednu.

- Veliki uspeh za sve nas. Zaista sam ponosna na igru koju smo pokazale protiv Koreje. Posle teškog poraza od Amerikanki u polufinalu smo imale i dalje veliki motiv, da se borimo za treće mesto. Drago mi je što smo se skupile, što smo imale veliku energiju i odigrale fenomenalni meč protiv Koreje i presrećna sam što se kući vraćamo sa medaljom - istakla je Tijana Bošković, koja je na večnoj listi poentera već na četvrtom mestu.

TIJANA NAJBOLjI KOREKTOR

FOTO: AP

NAŠA najbolja odbojkašica Tijana Bošković proglašena je za prvog korektora olimpijskog turnira, dok je Džordan Larson, primač SAD, MVP.

Nagrađeni su i: tehničarka Džordan Pulčer (SAD), libero Džastin Vong Orantis (SAD), primač Mišel Barč - Hakli (SAD), blokeri Karol Gataz (Brazil) i Hejli Vašington (SAD).

Predvođene fenomenalnom Tijanom Bošković (33 poena) izabranice Zorana Terzića održale su čas odbojke Korejkama. Naše su igrale besprekorno, bile izvanredne u svakom elementu tako da rivalkama nisu ostavile ni gram nade da mogu da naprave podvig.
Samo u prvoj polovini prvog seta donekle se vodila ravnopravna borba. Čak su Korejke vodile sa 13:10, da bi naše na servis Bjanke Buše napravili seriju 5:0 za 15:13. Uzvratile su rivalke za 16:15, da bi sjajne Srpkinje novom serijom 7:1 prelomile prvi čin.

U drugom setu naše su brzo povele, a kada su stekle 13:6 bilo je jasno da će biti 2:0. Korejke su poslednji trzaj napravile početkom trećeg čina kada su povele sa 4:1, da bi naše sa tri asa Tijane Bošković preokrenule na 8:5, a potom se odlepile na 14:7 i sjajnom igrom privele meč kraju i kući se vraćaju sa bronzanom medaljom oko vrata. Nisu ponovile podvig iz Rija, gde su bile srebrne, ali su nas ponovo obradovale. I nemaju vremena za predah, jer već 19. avgusta u Beogradu protiv BiH počinju odbranu evropske krune.

SUTRA POVRATAK

NAŠE najbolje odbojkašice vraćaju se sutra u 19.20 u Beograd, letom iz Tokija preko Ciriha.

- Čestitala bih celoj ekipi i ponosna sam na sve devojke, jer se pripremamo od početka maja, zaista smo bile u iščekivanju tri meseca. Nije bilo lako vratiti se posle poraza od Amerike. Sve smo bile tužne, razočarane, znale smo da možemo više u toj utakmici, ali ponosana sam na sve njih što smo osvojile još jednu medalju za Srbiju - istakla je Milena Rašić uz opasku da će se verovatno oprostiti od reprezentacije posle EP u Beogradu.

Pogledajte više