REAL MADRID ODREDIO CENU: Odegard, vrednost 40.000.000

Novosti online 30. 07. 2021. u 15:20

PREMA najnovijim informacijama, Real Madrid je poručio londonskom Arsenalu da je spreman da im proda mladog Martina Edegorda ali za sumu ne manju od 40 miliona funti.

Foto: EPA-EFE/TONI ALBIR

Norveški internacionalac je prošlu polusezonu proveo na pozajmici upravo u Arsenalu, postigao je jedan pogodak, upisao dve asistencije na 14 mečeva i oduševio Mikela Artetu i navijače Arsenala. Upravo zbog toga, Arteta i čelnici iz Londona bi sada želeli da potpišu trajni ugovor sa 23-godišnjim Edegordom.

Sa jedne strane, u Madridu i dalje smatraju Martina Edegorda bitnim igračem pred kojim je svetla budućnost, ali je malo verovatno da bi bio starter i imao ozbiljniju minutažu u sezoni pred nama. Upravo zbog toga, i Edegordu odlazak ne bi teško pao, jer je u godinama kada želi da bude starter i provede što više vremena na terenu.

U naredne dve nedelje sve će biti poznato, Arsenalu bi eventualno odgovarala još jedna pozajmica – ali Real Madrid nije za takvu opciju. Usled pandemije virusa koja je znatno uticala na kasu Madriđana, puno bi im značila novčana injekcija eventualnim transferom Edegorda u Arsenal.

Sa druge strane, Arteta barata ograničenim i ne tako velikim budžetom. Vrlo je verovatno da bi klub prvo morao nekog da proda, pa tek onda da krene u ofanzivu za transfer Edegorda.

Od igrača koji bi mogli da napuste Arsenal ovog leta spominju se Hektor Beljerin i Granit Čaka, od kojih bi londonski klub mogao da prihoduje solidnu svotu novca.

(Meridianbet) 

Pogledajte više