VAR DAO, VAR ODUZEO: Radnički sa desetoricom remizirao protiv Spartaka u Subotici

Novosti online 18. 07. 2021. u 20:48

Fudbaleri Radničkog gostovali su u 1. kolu Superlige Srbije ekipi Spartaka u Subotici. Duel je završen rezultatom 1:1.

FOTO: Printskrin

Dosta uzbuđenja videli smo u ovom meču. Radnički je u prvom poluvremenu bio znatno bolji rival, a Spartak se oslobodio pritiska u drugom poluvremenu. 

Riohi Mićibući je u 18. minutu doneo vođstvo Radničkom, a nakon VAR asistencije gol je poništen zbog igranja rukom japanskog fudbalera. Negodovali su iz Niša tvrdeći da ga je lopta udarila u butinu, ali je sudija Minaković poništava pogodak Nišlija. 

U nastavku je imao domaći tim dve izgledne prilike u kojima se istakao iskusni čuvar mreže Damir Kahriman, te su mreže mirovale do poluvremena. 

Igrao se 60. minut kada je Minaković na asistenciju iz VAR sobe dosudio penal za Radnički, a Miljan Škrbić sigurno je izveo najstrožiju kaznu. 

Činilo se da je Radnički u kontroli sve do 73. minuta kada je Nikola Stanković, koji je već imao žuti karton neoprezno startovao u maniru Kijelinija i na sredini terena povukao igrača s leđa. 

Igrao se 82. minut, Vanja Ilić je oborio Japanca Šimuru u šesnaestercu, nakon dugog većanja i pregleda snimka, još jednom je pokazao sudija Minaković na "belu tačku". Siguran izvođač bio je Lazar Tufegdžić. 

Na kraju, Radnički može da bude zadovoljan izvučenim bodom sa igračem manje. 

Pogledajte više