GORDAN PETRIĆ: Milojević je odličan izbor AEK-a, trener je koji ume da izgradi tim! Le Talek veliko pojačanje!

Novosti online 18. 07. 2021. u 16:08

PROSLAVLjENI srpski fudbaler Gordan Petrić govorio je za grčke medije o potezima AEK-a.

FOTO: Nebojša Paraušić

Iskusni trenerski stručnjak koji je za grčki tim odigrao sedam duela 1999. godine za "Real news" govorio je o Daminelu Le Taleku i angažovanju Vladana Milojevića na poziciji trenera. 

O nekadašnjem treneru Crvene zvezde govorio je u superlativu. 

- Za Vladana moram da kažem, on je trener koji zna kako da izgradi timove! Mislim da je AEK napravio odličan posao njegovim angažovanjem. Radi se o treneru koji nije dogmatičan kada su u pitanju defanzivni i ofanzivni sistemi. Voli da napravi balans u timu, a istovremeno traži idealnu fizičku kondiciju od svih, počeo je nekadašnji fudbaler Partizana.

Upitan je kako će Milojević odgovoriti zahtevima grčkog fudbala. 

- Nisam vidovnjak, ne mogu u ovom trenutku da predvidim kako će odgovoriti zahtevima grčke Superlige. Ono što mogu sa sigurnošću da tvrdim, jeste da će uraditi ozbiljan posao, postaviće čvrste temelje u klubu. Čvrsto verujem u to. 

Potom je govorio o Le Taleku. 

- O njemu nikada nisam čuo nijednu lošu reč. Verujem da to nije slučajno. Može vrlo dobro da odigra na poziciji štopera, često smo ga viđali u Crvenoj zvezdi ispred centralnih bekova. Ozbiljan je fudbaler. Ako Milojević smatra da mu je potreban uveren sam da će biti dobra akvizicija AEK-a, rekao je Petrić. 

Pogledajte više