TADIĆ I AJAKS DO 2027: Kapitenu "orlova" namenjena je i trenerska funkcija posle kraja karijere

N. L.

14. 07. 2021. u 20:52

SRPSKI reprezentativac Dušan Tadić (32) produžiće ugovor sa Ajaksom i ostati član amsterdamskog giganta sve do 2027, prenose holandski mediji.

Foto Tanjug

Dogovor bi trebalo da bude ozvaničen do kraja nedelje, čime bi se naš as obavezao na dugogodišnju vernost klubu čiji je kapiten i najbolji igrač poslednje tri godine.

Predviđeno je da naš as okonča karijeru u redovima "kopljanika" 2024. godine, posle čega ga čeka pozicija u klubu, najverovatnije kao trener u mlađim kategorijama. Takođe, ovim su otklonjene sve spekulacije oko mogućeg transfera u Milan, koji je bio aktuelan u medijima poslednjih dana, ali je na bilo kakvo pominjanje rastanka, iz Ajaksa odmah stizao oštar demanti.

Tako je Mark Overmars izjavio da Tadić nije na prodaju, a sada je nagrađen za vernost klubu u kome je ostavio najveći trag.

Kapiten "orlova" je u amsterdamski gigant stigao iz Sautemptona 2018. godine, za 11,4 miliona evra, i već u prvoj sezoni je bio najbolji strelac Eredivizije sa 28 postignutih golova. Naš reprezentativac je bio lider kluba iz Amsterdama u nestvarnoj sezoni 2018/2019. kada su zaustavljeni u polufinalu Lige šampiona od Totenhema.

Na 149 utakmica do sada postigao je 76 golova i upisao 70 asistencija. Sa "kopljanicima" je osvojio Erediviziju dva puta. Tadić je stekao status miljenika navijača Ajaksa, a na dobrom je putu da postane legenda kluba.

CILj - LIGA ŠAMPIONA

TADIĆ ima cilj da u novoj sezoni napravi rezultat sa Ajaksom u Ligi šampiona.

- U ovoj sezoni moraćemo da budemo još bolji. Svi žele da pobede šampiona. Dolazak na vrh je lakši nego dugo zadržavanje na njemu. Siguran sam da možemo da prezimimo u Ligi šampiona. Moramo samo da poradimo na nekoliko detalja - rekao je Tadić pre nekoliko dana i otklonio bilo kakve dileme o rastanku.
Pogledajte više