OČAJ BIVŠIH ŠAMPIONA! Santoš: Nema pravde i nepravde, nismo dali gol. De Liht: Ja sam najveći krivac

Đ. SAMOILOVIĆ

28. 06. 2021. u 21:49

CRNA nedelja za Portugalce i Holanđane. Dva bivša prvaka Starog kontinenta u istom danu su izbačeni sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

FOTO: AP

Prvo je Češka napravila ogromnu senzaciju i uništila snove "lala" o povratku na tron posle 33 godine (2:0), dok je aktuelnog vladara Evrope, Portugaliju, zbacila sa trona Belgija (1:0) i ostavila upražnjeno mesto na vrhu.

Zato i ne čudi što je gorka pilula ostala u ustima reprezentativaca i selektora obe države u kojima se fudbal tretira maltene kao i religija.

- Razočarani smo i tužni. Neki od igrača su plakali u svlačionici. Dali su sve od sebe. Belgija je uputila šest šuteva i dala jedan gol. Mi smo ih imali 29, a dvaput smo pogodili okvir gola, ali poraz je poraz i nemamo šta mnogo da pričamo sada. Svi smo želeli i verovali u pobedu, imali smo samopouzdanje, bili smo ubeđeni da možemo ponovo do trofeja... Nema pravde i nepravde, primili smo gol, a nismo uspeli da ga damo - rekao je selektor Portugalaca Fernando Santoš.

Slično je rezonovao i šef struke Holanđana.

- Kako se osećam? Razočarano i poraženo - rekao je Frank de Bura, na čiju su smenu već pozvali bivši asovi Rafael van der Vart i Vesli Snajder.

- Nije trenutak da razgovaramo o tome - diplomatski je samo dodao De Bur.

Sigurno je da selektoru "lala" nije uopšte bilo lako posle neočekivanog ispadanja, a možemo samo da zamislimo kako se osećao Matijas se Liht, koji je zbog namernog igranja rukom dobio direktan crveni karton. Posle toga je brojčano nadmoćna Češka postigla dva pogotka. Preuzeo je krivicu za poraz, i kao jedan od najmlađih u ekipi pokazao ogromnu crtu odgovornosti.

- Užasno se osećam. Imali smo utakmicu pod kontrolom i onda mi se dogodilo ono. Mislim da nisam previše strog prema sebi, to je bio moment koji sve promenio. Nisam smeo da dozvolim tako nešto. Bilo mi je mnogo teško dok sam gledao kako se ostali muče. Zaista krivim samo sebe za ovo što nam se dogodilo - iskren je bio štoper Juventusa.
 

Pogledajte više