SLOVACI U HUMSKOJ: Dunajska streda protivnik Partizana

N. ILjUKIĆ

17. 06. 2021. u 08:15

VREMENA se menjaju, ali količina sreće koju Partizan ima na žrebovima u Nionu ostaje nekako ista.

Foto FK Partizan

Vicešampion Srbije je bio jedan od nosilaca žreba za drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, ali ni to nije puno značilo kada je iz bubnja izašlo ime rivala - Dunajska Streda ili DAK (Slovačka). Rival crno-belih iz grada sa juga zemlje sa 23.000 stanovnika, na granici sa Mađarskom, takođe je bio drugi u prvenstvu.

Ostali mogući rivali crno-belima mogli su da budu pobednik duela između estonske Levadije i gibraltarskog Sent Džozefa, ili duela Dinamo Batumi (Gruzija) - Tre Pene (San Marino), kao i Inter Turku (Finska) - Puškaš akademija (Mađarska), ili Elfsborg (Švedska).

- Izvukli smo najtežeg protivnika, ali apsolutno verujemo u našu ekipu. Zato smo optimisti i nadamo se dobrom rezultatu. Kvalitet našeg rivala, koji je prava kolonija internacionalaca, još je jedan od dokaza da Liga konferencija ima kvalitet - kaže direktor Miloš Vazura.

Crno-beli će 22. jula biti domaćini, a revanš će se igrati 29. jula u Slovačkoj.

Trener Štork bio crno-beli

DUNAJSKA Streda je osnovana 1904. u gradu čije stanovništvo skoro 90 odsto čine Mađari. To je bio motiv za mađarskog premijera Viktora Orbana, da uz sponzore, finansira klub.
Na klupi je nemački stručnjak Bernd Štork (58), koji je 2005/2006. bio pomoćnik zemljaku Jirgenu Reberu u Partizanu. U sastavu su 23 inostrana igrača, vrednost kadra je oko 11 miliona evra.

Pogledajte više