PAVLOVIĆ SPASILAC: Postigao gol i sprečio Jamajčane da postignu dva

N. ILjUKIĆ

08. 06. 2021. u 09:00

SA desetoricom debitanata i idejom da se igra napadački i ratnički fudbal, selektor Srbije Dragan Stojković se u dalekom Japanu namerio na Jamajku u prijateljskoj utakmici.

FOTO: N. Paraušić

Rezultat je remi 1:1 (0:1) sa rivalom koji je pokazao zube i volju već u prvih 45 minuta, kada je naša reprezentacija više ličila na kombinovanu mladu selekciju nego na ekipu koja je u martu počela sjajno kvalifikacije za SP u Kataru 2022.

- Zadovoljan sam izdanjem protiv Jamajke. Igrali smo sa dosta debitanata, a neke stvari, kao što su dalek put do Japana i vremenska razlika, nisu nam išle naruku - rekao je selektor Stojković posle meča.

- U drugom poluvremenu smo promenili sistem igre i sa četiri nova igrača prilično popravili sliku na terenu i čestitam momcima na prikazanoj igri. Strahinja Pavlović je mnogo pokazao u drugom delu igre i videlo se da ima mnogo samopouzdanja. Zaslužuje pohvale za gol koji je postigao desnom nogom, i to je bilo iznenađenje za sve nas.

Prvo poluvreme bi Stojković, stručni štab, trener golmana Goran Čumić i starter među stativama, čuvar mreže Bazela Đorđe Nikolić, verovatno da što pre zaborave. Toliko grešaka u poslednjoj liniji tima nije bilo primereno A reprezentaciji. Krunski dokaz je stigao u 29. minutu, kada je Nikolić početničkom reakcijom, istrčavanjem do ivice šesnaesterca, umesto da "poklopi", praktično poklonio loptu napadaču Jamajke Andre Greju, koji je šutirao u nebranjenu mrežu.

Punih sat vremena trebalo je Srbiji da dođe do igre, a Stojković je, kao i u martu, pogodio jednom od izmena. Štoper Strahinja Pavlović se pojavio na terenu u drugom poluvremenu, u 61. minutu postigao izjednačujući gol u maniru centarfora, a do kraja meča spasao dve opasne akcije Jamajke, od kojih je ona u 92. minutu najviše mirisala na kapitulaciju. Bio je to Pavlovićev prvi gol u dresu A tima.

Drugu utakmicu "orlovi" će odigrati u petak 11. juna protiv domaćina Japana u Kobeu.

SRBIJA - JAMAJKA 1:1 (0:1)

Atletski stadion u Miki. Sudija: Jamamoto (Japan).
SRBIJA: Nikolić (od 46. M. Ilić) - Petković ( 74. Vulić), S. Mitrović, Čestić (46. Pavlović), Terzić - Gudelj, Grujić (64. Ne. Maksimović), I. Ilić (46. Spajić) - Gavrić (46. Makarić), N. Jović, Joveljić.
JAMAJKA: Tejlor - Mur, Bel, Lou (56. Lou) - Fišer (65. Lambert), Harding, Marijapa, Vilijams - Grej, Ist (69. Tit, Targot (85. Malkolm).
Igrač utakmice: Strahinja Pavlović (Srbija)

Pogledajte više