JOKIĆEV DUH UŠAO U GOLMANA SAD: Dobio dres od Srbina, pa ušao sa klupe i odbranio penal u 124. minutu za trofej (VIDEO)

Novosti online 07. 06. 2021. u 08:31

FUDBALSKA reprezentzacija Sjedinjenih Američkih Država osvojila je KONKAKAF Ligu nacija posle velike drame i pobede nad Meksikom rezultatom 3:2, i to posle produžetaka!

Foto AP

U regularnom delu meča bilo je 2:2, da bi kroz dodatnih 30 minuta videli dva penala od kojih Meksiko svoj u 124. nije iskoristio. As Betisa Andres Gvardado je bio tragičar, dok je u junaka izrastao rezervni golman Itan Horvat.

Čuvar mreže belgijskog Briža je u igru ušao u u 69. minutu, zatim je 10 minuta kasnije primio gol, da bi odbranom šuta Gvadrada sa bele tačke sprečio da meč ode u produžetke.

Zanimljivo je da je Horvat pre meča u Denveru dobio na poklon dres Nikole Jokića, pošto je poznato da je veliki navijač Nagetsa. I to od saigrača Kristijana Pulišića koji je u 114. minutu realizovao penal za SAD, te dao gol za 3:2.

Meksiko je dva puta vodio na ovom meču! Već u 2. minutu su dali gol preko Korone, da bi Morenov pogodak u 24. minutu poništen zbog ofsajda.

Tri minuta kasnije Rejna je izjednačio rezultat, ali su Meksikanci preko Laineza u 79. ponovo poveli. Inače, Lainez je samo minut ranije kročio na teren.

Mekeni je u 82. minutu, na asistenciju Rejne, odveo meč u produžetke gde je viđen pomenuti scenario, ali i sukob igrača u 128. minutu kada ih je čak i publika gađala čašama.

Foto AP

 
Pogledajte više