POVRATAK JOVANOVIĆA: Zlatni orlić zamena za Milunovića

Z. ĆOROVIĆ

06. 06. 2021. u 20:51

DOK su se saigrači emotivnim porukama opraštali od Nemanje Milunovića koji će karijeru nastaviti u turskoj Alanji, juče se na "Marakani" brzo pročulo i ko bi mogao ubrzo da uskoči na upražnjenu poziciju štopera.

FOTO: M. Vukadinović

U Crvenoj zvezdi su procenili da bi najbolje rešenje bilo da se vrati još jedan njen đak, poznat po tome što je sa mladoom reprezentacijom Srbije osvojio svetsko prvenstvo pre šest godina na Novom Zelandu.

Radi se o Vukašinu Jovanoviću (25), momku koji je u zimu 2016. prodat ruskom Zenitu za dva miliona evra. Za Zvezdu je do tada odigrao 35 utakmica, a otišao je kao velika perspektiva i sa žalom navijača što je klub zbog finansijskih teškoća prinuđen da pusti još jednog svog bisera.

Ubrzo je kao "orlić" raširio krila i sa svojom zlatnom generacijom popeo se na vrh sveta, zauvek će ostati upamćene i njegove suze radosnice posle trijumfa nad Brazilcima u velikom finalu.

Međutim, Vukašinova karijera nije nastavljena u visokom letu, kao što se očekivalo. U Zenitu je odigrao 25 mečeva i postigao jedan gol, da bi u januaru 2017. otišao na pozajmicu u Bordo.

Francuzi su ga zatim otkupili za tri miliona evra, pa je u ovom timu do sada zabeležio 55 nastupa, s tim da u prethodnoj sezoni nije odigrao nijedan meč u prvenstvu, već samo jedan u Kupu, što je najbolji pokazatelj da je totalno bačen u drugi plan.

Ugovor sa Francuzima mu uskoro ističe i to najviše odgovara Crvenoj zvezdi, jer bi došao kao slobodan igrač, bez obeštećenja. Jovanoviću bi povratak doneo priliku da se podigne i oživi karijeru, baš kao što je to pošlo za rukom njegovom saigraču iz mlade reprezentacije, Milanu Gajiću.

Uostalom, Zvezda se prethodnih godina pokazala kao prava i odgovorna "majka" kad bi joj se deca vraćala na oporavak i rehabilitaciju. Nekadašnji zlatni "orlić" prolazi baš kroz takvu fazu da bi mu povratak u topli dom sigurno najviše prijao.

Pogledajte više