DARKO PANČEV: Treba raditi na jačanju domaćeg fudbala, Englezi i Holanđani prate samo svoje lige (VIDEO)

Novosti online 27. 05. 2021. u 16:42

DOSTA se govori o kvalitetu fudbala na Balkanu, a tu i tamo stidljivo se pomene i osnivanje Regionalne fudbalske lige.

FOTO: Printskrin

Neki su za, neki su protiv regionalnog takmičenja, a legenda Crvene zvezde Darko Pančev priseća se perioda kada je jugoslovenski fudbal bio najjači. 

- Ja pričam mladima, oni gledaju Sautempton - Lids, a ja Željo - Čelik - pitaju me zašto, ja im kažem da me to interesuje. Mladi iz Engleske ne gledaju druga prvenstva, gledaju svoje prvenstvo. Ja u regionu sva prvenstva računam kao moja prvenstva. Zašto? Ja sam odrastao u takvom duhu, igrali smo jugoslovensko prvenstvo, rekao je Pančev. 

Potom je makedonski fudbaler poručio da se treba više raditi na popularizaciji domaćih šampionata kako bi i mlađima bila interesantnija. 

- Recimo, navijači u Holandiji gledaju samo svoje prvenstvo, tako je bilo i u moje vreme. Kada smo bili mlađi, oni koji su pratili naš fudbal, pratili su samo naše prvenstvo, a ne strana prvenstva. Svugde je to normalno, ja to objašnjavam da mladi shvate. Sada je malo pao kvalitet fudbala, nije kao što je bila jugoslovenska liga i možda ih ne privlači... Mislim da se jednom dobrom kampanjom, mlađe generacije shvatiti da nije loše gledati naša prvenstva, rekao je Pančev. 

Pogledajte više