POČINJE "EVROSONG": Predstavnice Srbije spremne za takmičenje u Roterdamu, večeras prvo polufinale

M. Ć.

18. 05. 2021. u 12:14

PREDSTAVNICE Srbije, članice grupe "Harikejn", zasijale su preksinoć, na tirkiznom tepihu, uvodnoj manifestaciji pred večerašnji početak 65. "Evrosonga", u dvorani "Ahoj" u Roterdamu.

Foto EPA

Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić će u četvrtak, u drugom polufinalu, pod rednim brojem devet, izvesti pesmu "Loko loko", a prema dosadašnjim procenama, plasman "uraganki" u finale ne dovodi se u pitanje.

Devojke su blistale u šljokičastim haljinama sa dubokim dekolteom, i belim jaknicama.

Sanji se, u jednom trenutku, raširila haljina, pa je pokazala duge noge od kojih mnogima zastaje dah.

- Ljubav prema muzici nas je spojila - istakla je Ksenija. - Zajedno smo već četiri godine, mnogo vremena je prošlo.

ITALIJA FAVORIT PO KLADIONICAMA

PREMA podacima sa kladionica, favorit za pobedu je italijanska grupa "Maneskin", sa rokerskom pesmom Zitti e buoni. Italija nije slavila još od kada je Toto Kutunjo 1990. trijumfovao u Zagrebu sa numerom Insieme: 1992. Njihova kompozicija ima podršku od 22 odsto, a među favoritima su i Francuska sa 20 odsto (nadaju se da će im Barbara Previ doneti pobedu nakon 1977) i Malta sa 12 odsto (nikada nisu pobedili). Slede Island, Kipar, Bugarska, Švajcarska, Ukrajina..., dok će naše "uraganke", po kladionicama, završiti na 22. mestu.

Foto Logo

Sanja je podvukla da je pesma "Loko loko" ljubavna:

- Ona, međutim, u isto vreme šalje poruku da bi ljudi trebalo da preuzmu stvari u svoje ruke, i da se bore za ono što žele.

Ivana, za koju kažu da je među tri najatraktivnije učesnice "Evrosonga", konstatovala je da je teško igrati i pevati u isto vreme.

- Ne dopada nam se vreme ovde u Holandiji. Sunce, hajde više - zavapila je Nikolićeva, što je izazvalo smeh ostalih devojaka.

"Evrosong" se vraća posle godinu dana pauze zbog korone, pod sloganom "Otvori se". Večeras (21.00) je na programu prvo, u četvrtak drugo polufinale, dok je finale u subotu 22. maja. U prvom polufinalu, od ukupno 39 zemalja učesnica, predstaviće se izvođači iz 16 država - Litvanije, Slovenije, Rusije, Švedske, Australije, Severne Makedonije, Irske, Kipra, Norveške, Hrvatske, Belgije, Izraela, Rumunije, Azerbejdžana, Ukrajine i Malte.

Pogledajte više