NOVE PIKANTERIJE: Strasti unutar kraljevske porodice se ne smiruju - Megan i Hari opet u fokusu

Novosti online 26. 04. 2021. u 11:22

NOVA verzija biografije princa Harija i Megan Markl pod nazivom "Pronalaženje slobode" trebalo bi da bude objavljeno ovog leta, što nagoveštava da se strasti unutar kraljevske porodice nikako neće smiriti.

Foto:Amazon

Prvo izdanje autora Omid Skobija i Karolin Durand, objavljeno 11. avgusta prošle godine prikazalo je život poznatog para od njihovog upoznavanja 2016. godine do odlaska iz kraljevske porodice početkom 2020.

Novo izdanje obećava još mnogo pikanterija, obzirom na to da će obuhvatiti i intervju koji su dali Opri Vinfri, a koji je pored kraljevske porodice uzdrmao i ceo svet. Biće i reči o tome da li je tridesetdevetogodišnja Megan zaista maltretirala poslugu, kao i priče o smrti princa Filipa.

U novoj verziji se, takođe, očekuju priče o njihovim višemilionskim ugovorima sa Netfliksom i Spotifajem, o životu u Kaliforniji i kraljičinoj odluci da im oduzme kraljevsko pokroviteljstvo, uključujući i Harijeve vojne uloge.

Očekuje se da će ova biografija biti u prodaji već 5. avgusta.

Očekivalo se da će Hari i njegov brat popraviti svoj odnos nakon sahrane vojvode od Edimburga, ali novo izdanje "Pronalaženja slobode", po svemu sudeći samo će još više produbiti jaz koji je već dovoljno iskopan nakon intervjua koji je mladi par dao Opri Vinfri.

- Intervju sa Oprom Vinfri izazvao je bombu u kraljevskoj porodici i većina je još uvek šokirana. Knjiga neće pomoći - istakao je jedan  od starijih dvorjana. - Šta još ima da se doda posle Opre? - dodao je drugi.

Tridesetšestogodišnji Hari je nakon godinu dana prvi put doleteo u Britaniju zbog sahrane svog dede, princa Filipa. To je bio i prvi put da se uživo susreo sa članovima svoje porodice nakon činjenica koje je izneo u bombastičnom intervjuju u kome je tvrdio da su njegov otac i brat još uvek "zarobljeni u sistemu".

Vojvoda je propustio kraljičin 95-i rođendan i veruje se da se samo jednom sastao sa Čarlsom i Vilijamom, pri čemu je razdor izazvan njegovom odlukom da se odseli i da intervju voditelju čet-emisije, što je po svemu sudeći kraljevsku porodicu duboko povredilo.

Posle emotivne sahrane Vilijam i Hari napravili su prve korake ka pomirenju kada su se zajedno vratili do zamka Vindzor iz kapele Svetog Đorđa, nakon što ih je Kejt, vojvodkinja od Kembridža, vrlo mudro ostavila nasamo. Kasnije, u dvorcu, došlo je i do direktnog susreta dva sina i oca, pa je razgovor održan "oči u oči".

Uveliko se spekulisalo da je Hari nameravao da ostane na babin 95-i rođendan, vrlo se dvoumio, ali ipak je prelomio da se vrati svojoj trudnoj ženi sa kojom čeka drugo dete, devojčicu.

Prvi deo biografije "Pronalaženje slobode", koji je 99% rasprodat u januaru, posle samo pet meseci od objavljivanja po ceni od 20 funti, dao je vetar u leđa autorima, kao i puno sjajnih pohvala o tome da izvanredno poznaju privatni život ovog para, iako su i Megan i Hari tvrdili da nisu dali nikakav intervju za ovo izdanje. Proglašen je bestselerom i prodat u 31.000 primeraka u UK samo pet dana nakon objavljivanja u toj zemlji.

Knjiga nudi uvid u živote Megan i Haroija tokom boravka u kraljevskoj porodici, kao i pikanterije nakon napuštanja iste.

Piše o rezdoru braće, kao i o Harijevom besu prema Vilijamu i sestri koje krivi da su mu "snobovskim" sugestijama oduzeli vreme, te nije ranije upoznamo Megan, kao i o svađi mladih jetrva iza vrata luksuznog dvorca.

U knjizi se navodi da je Megan bila razočarana time što je Kejt(39) nije srdačnije dočekala kao novog člana ove velike porodice.

Skobi je rekao, da iako ovaj par nije dao intervju, njihovi prijatelji, kao i mnogi pomoćnici, dali su mu uvid u život ovo dvoje mladih ljudi.

Foto: EPA

Kraljevski ekspert Kejt Nikol rekla je da je od izdate biografije jedinu korist imao autor i niko više.

Pišući u časopisu Vejniti Fejr, pitala je da li je ova knjiga vredna svega što se dogodilo za Megan i Harija, a pre nego što je dodala da je ironija "Pronalaženja slobode" u tome što oni sede zatvoreni u iznajmljenom dvorcu u LA, i imaju manje slobode nego dok su živeli u Vindzoru.

U međuvremenu je dodala da autori knjige pišu i da je monarhija izgubila dva svoja najveća bogatstva.

- Oni(autori) su jedini pobednici u ovoj tužnoj priči - zaključila je ona.

Pogledajte više