POPULARNI LUKA IZ "IGRE SUDBINE": Stevan Piale glumio je u mnogim domaćim serijama, a evo od koga je o svom poslu najviše naučio

Novosti onlajn

11. 02. 2021. u 16:50

GLUMAC Stevan Piale uživa popularnost zbog uloge u veoma gledanoj seriji "Igra sudbine", dok njegov privatni život intrigira javnost, a ipak o njemu uvek dozirano priča.

Foto:Printscreen/Instagram/stevanpiale

Piale je rođen 1988. godine u Beogradu. Odrastao je sa roditeljima i pet godina mlađim bratom Lukom.

Vrlo rano je zavoleo glumu jer su mu roditelji glumili u Amaterskom teatru "Des". Često je išao na predstave i vreme provodio s ostalim glumcima. Zato i ne čudi što je po završetku srednje škole upisao Akademiju lepih umetnosti (današnji Fakultet savremenih umetnosti) u Beogradu.

Foto:Printscreen/Instagram/stevanpiale

Jedan od predavača mu je bio srpski glumac Ivan Jevtović, od koga je, kaže, naučio mnogo i koji mu je mnogo pomogao na početku karijere. Ivana publika pamti po ulogama u čuvenim filmovima "Stršljen", "Nebeska udica", "Ringeraja" i drugim.

Foto:Printscreen/Instagram/jevtovicivan

Prva Stevanova uloga na televiziji bila je u seriji "Selo gori, a baba se češlja" u režiji Radoša Bajića koja je emitovana na Radio-Televiziji Srbije (RTS). Tumačio je Vitkog u četvrtoj sezoni koja je prikazivana u periodu od 2009. do 2010. godine.

Foto:Printscreen/Jutjub

Usledili su film i serija "Šešir profesora Koste Vujića", te serija "Zvezdara".

U periodu od 2015. do 2018. godine Stevan je igrao u serijama "Bićemo prvaci sveta" i "Šifra Despot", a od januara 2020. godine tumači Luku Ožegovića u telenoveli "Igra sudbine".

(Blic)

Pogledajte više