LEPA SLIKA SRBIJE U FRANCUSKOJ: Ana Krstajić finalistkinja svetskog takmičenja filmske muzike

M. Ć.

07. 02. 2021. u 10:15

MLADA kompozitorka klasične i filmske muzike i kreativna ambasadorka nacionalne platforme "Srbija stvara" Ana Krstajić trenutno predstavlja Srbiju u finalu internacionalnog takmičenja muzike u Francuskoj, Original soundtrack challenge.

Foto N. Skenderija

Upravo je Krstajićeva jedina koja među finalistima nije državljanin Francuske.
Na dodeli nagrada koja će biti upriličena danas, gudački orkestar National d'Auvergne izvešće njenu kompoziciju za eksperimentalni film Hurlevent. Na čelu stručnog žirija je kompozitor i oskarovac Stiven Vorbek, široj javnosti poznat po komponovanju muzike za film "Zaljubljeni Šekspir".

- Dosta me raduje što će moju muziku izvesti jedan tako renomirani gudački orkestar - ističe Krstajićeva.

- To je velika čast i profesionalni uspeh. Takmičenja filmske muzike ovog tipa mi omogućavaju da prikažem svoj rad širom sveta, i da uspostavim saradnju sa internacionalnim orkestrima, što me najviše ispunjava.

Ana se u Srbiju vratila posle završenih master studija na prestižnom Univerzitetu Berkli u SAD, i osvojenih brojnih nagrada na međunarodnim takmičenjima.

- Vodeći se ubeđenjem da sve počinje jednom kreativnom idejom i talentovanim pojedincem, platforma "Srbija stvara" kreira nacionalni brend moderne Srbije, oslanjajući se prvenstveno na međunarodno prepoznatljive i izuzetne pojedince koji inspirišu svojim dostignućima, idejama i kreativnošću, baš kao što je slučaj s talentovanom Anom Krstajić - kaže Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim "Srbija stvara".

- Podržavajući njihov rad, na najbolji mogući način promovišemo Srbiju kao modernu državu, zemlju talentovanih i kreativnih ljudi.

Pogledajte više