RITA ORA PONOVO ISPROVOCIRALA: Australijanci ljuti na nju

Novosti online 02. 02. 2021. u 17:44

AUSTRALIJSKA vlada našla se na udaru kritike javnosti i opozicije zbog puštanja pevačice Rite Ore (30) u zemlju uprkos zatvaranju državnih granica.

Foto EPA

Naime, Rita koja će se pojaviti u emisiji "The Voice Australia" kao učitelj pevanja i supervizor, trenutno prolazi kroz 14-dnevni karantin u jednom hotelu.

Međutim, članovi opozicije i australijske laburističke stranke, kritikovali su vladinu odluku da dozvoli Ori, koja je navodno putovala sa pratnjom, da uđe u državu pre australijskih državljana širom sveta koji se još uvek trude da se vrate kući.

Portparolka opozicije Kristina Keneali je rekla:

- I dalje je 40.000 Australijanaca "nasukanih" u inostranstvu - započela je ona.

- Svaka poznata ličnost koja zauzme mesto u karantinu uskraćuje to mesto jednom Australijancu koji čeka da s vrati kući - rekla je ona.

Takođe je kritikovala premijera zemlje Skota Morisona, rekavši da je "to još jedan primer ostavljanja Australijanaca na cedilu".

- Rita Ora se nije organizovala da završi 14-dnevni karantin u privatnoj organizaciji, što znači da njen hotelski boravak spada u vrlo ograničen broj mesta koje zauzima Australijancima - zaključila je Kristina.

Podsetimo, šef jednog restorana u Londonu tvrdi da mu je Rita Ora ponudila 5.000 funti da prekrši pravila propisana za vreme pandemije Covid-19 kako bi organizovali zabavu za njen 30. rođendan, što je osudila i britanska javnost. 

(Telegraf)

Pogledajte više