RAMBOVO BLAGO U DIGITALNOM MUZEJU: Poznati muzičar objedinio privatni arhivski materijal

M. Ć.

01. 02. 2021. u 09:54

UPRKOS koncertnoj pauzi zbog pandemije kovida 19, multimedijalni umetnik Rambo Amadeus je u poslednje vreme veoma vredan.

Foto ATA Images

Između ostalog, otvorio je dugo najavljivani digitalni muzej, na internet-platformi "Patreon". Rambo, odnosno Antonije Pušić kako mu piše u ličnoj karti, na svojoj fejsbuk-stranici je sve detaljno objasnio:

- Težište je na materijalu koji do sada nije objavljen. Uz svaki dokument, fotografiju, pesmu, spot, insert sa koncerta, naći ćete moje objašnjenje. Kačim pesmu po pesmu, uključujući i atmosferu iz bekstejdža sa koncerta u Sava centru daleke 1992. godine. Pronađenog materijala ima toliko da, ako svakog dana postavimo ponešto u muzej, trebaće nam nekoliko godina dok sve ne objavimo.

Za ovaj posao je, veli Rambo, potrebna posvećenost i puno radno vreme, pa se članarina u muzeju plaća. Ako želite da imate pristup sekciji "galerija", članarina je pet evra mesečno, 10 evra je cena za "parter", a ako želite "ložu", odnosno, pristup kompletnoj arhivi, mesečno morate da izdvojite 20 evra.

- Iz tog budžeta plaćamo profesionalnog arhivistu, a ako koji dinar i pretekne, ulagaćemo u proizvodnju novih, zabavno-poučnih sadržaja - obećava popularni muzičar.

Rambo je nedavno objavio naslovnu pesmu albuma koji je u pripremi, "Ukus pobjede". Ujedno je najavio je onlajn koncert iz svog studija, 7. marta, pod nazivom "Koncert za lažni 8. mart".

SEĆANjE NA KRALjEVIĆA MARKA

U DUHU digitalnog muzeja, Rambo i na "Fejsbuk", u poslednje vreme, kači dosta arhivskog materijala. Između ostalog, postavio je i nekoliko slika gde je kostimiran u Marka Kraljevića. Ovako je izgledao pre 15 godina, za potrebe snimanja reklame za jednu banku.

Pogledajte više