PREDSTAVLJAJU SRBIJU NA HOLANDSKOM FESTIVALU: Beogradski rokeri "I-plej" aktivni i u doba koncertne pauze zbog pandemije

M. Ć.

28. 12. 2020. u 10:38

BEOGRADSKI bend "I-plej" predstavljaće Srbiju na holandskom ESNS festivalu, koji će biti održan 35. put, ovoga puta digitalno, od 13. do 16. januara 2021. Festival promoviše žanrovski različitu novu evropsku muziku. Ovogodišnji izvođači dolaze iz 28 zemalja i donose zvuke roka, popa, džeza, elektronske muzike, hip-hopa...

Foto D. Mataruga

"I-plej" je nedavno objavio svoj prvi koncertni spot u karijeri, za hit "Srešćemo se neki drugi put". Pesma je snimljena uživo na "Trnovfestu" u Ljubljani, a u spot su snimci sa više od 20 festivala u Srbiji i regionu.

- Sniman je u rasponu od godinu dana - navodi pevačica i basistkinja grupe Maja Cvetković. - Imali smo sreće da dobijemo pomoć od "Sokoja" za ovaj projekat, pa smo uspeli da zabeležimo veliki broj festivala na kojima smo svirali u prošlom periodu. Nismo znali da pravimo istorijsku zabelešku nečega što će biti stavljeno na pauzu. Zato smo i odlučili da, upravo sada, sa velikom nostalgijom pustimo ovaj spot, uz poruku da se nadamo da ćemo se sresti i videti ponovo uživo.

Bend je krajem leta i početkom jeseni iskoristio period kad su se održavale svirke na otvorenom, i nastupio na nekoliko koncerata. Između ostalog, svirao je i pred beogradskom publikom u bašti kluba "Fest" u Zemunu, i u sklopu manifestacije "Bir fest bar" na Adi Ciganliji. Prethodno, grupa je zaokružila uspešno promovisanje hitovima ispunjenog albuma "Sloboda" iz 2018, objavljivanjem tog izdanja i na vinilu. Bend je, tokom kućne izolacije, radio na novim pesmama, pa se očekuje da obraduje obožavaoce u 2021. godini.

Pogledajte više