ČETVERAC OSTAO BEZ KORMILARA: Saša Matić je poslednjih 20 godina bio veoma vezan za DŽeja

M. Ćunković

10. 12. 2020. u 08:38

ČETVERAC koji je u nedelju napustio kormilar, Džej Ramadanovski. To su bili, kako su naveli u zajedničkoj čitulji u "Novostima", Saša Matić, Aca Lukas i Aco Pejović. Bezbroj zajedničkih nastupa do sitnih sati, turneja, sećanja...

Foto D. Mišić

Sve to sada navire u talasima, kada Ramadanovskog više nema. Naviru i reči pune nadahnuća kada treba, u teškim trenucima, prozboriti koju o Džeju.

- On je bio čovek koji je imao najveću dušu od svih nas - iz srca progovara Saša Matić za "Novosti". - Mogao je njom da zagrli celu planetu. Genijalac, inteligentan, a mislim da je muzički bio najtalentovaniji, iako nije završio muzičke škole. Bio je dobar pevač, ali takav čovek... Proći će dosta vremena da se rodi neko kao on, ili se ne rađa više.

Seća se dobro Matić koncerta koji je Aca Lukas održao u beogradskoj hali "Pionir" 2000. godine.

- Ja sam mu tada bio gost, kao anoniman pevač koji je nastupao po klubovima. Gostovali su mu i Džej i Sinan Sakić. Ja sam se sa svima njima družio još pre nego što sam objavio ploču, oni su dolazili na mesta gde sam pevao. Džej je stalno meni govorio: "Mali, moraš da snimiš ploču. Koji ti je đavo? Zaslužio si da budeš velika zvezda". Ja kažem - "Da završim školu, pa onda", a on će "Ma, kakva škola. Ja da sam čekao školu, nikad ploču snimio ne bih" (smeh). Kad sam objavio prvi album 2001, njemu se najviše svidela "Maskara", jer ima ritam.

Saša kaže da je odlazak Džeja veliki gubitak.

- Mnogo mi je žao, jer je mogao još da peva, da nas uveseljava i da se družimo.

PRIČAĆEMO POSLE SAHRANE

BOLUJE i Aca Lukas, od momenta kad je čuo u nedelju tragičnu vest. Mogao bi, kako kaže, pet sati da priča o Džeju i o tome šta su sve zajedno prošli.

- Kada prođe sahrana, možemo da pričamo o nekim lepim sećanjima - kaže Lukas. - Potpuno je neprimereno sad da, recimo, navodim anegdote. Ima ih mnogo, ali, nije trenutak.

PEJOVIĆ NA POMENU MAJCI

TUGA je ovih dana obuzela i Acu Pejovića. Suočen sa smrću Džeja, otputovao je u Prijepolje, zbog šestomesečnog pomena majci Anđelki, koja je preminula 8. juna, pa se, iz opravdanog razloga, nikome juče nije javljao na telefon.

Godina koja je donela toliko nesreće, i toliko života odnela...

Pogledajte više