ZA LEČENJE MINJE I DEJANA 92.120 DINARA: Human gest porodice preminulog bubnjara "Amadeus benda"

V.N.

05. 12. 2020. u 12:13

PORODICA bubnjara "Amadeus benda" Bojana Zlatanovića Tokana, koji je preminuo 24. novembra od posledica virusa korona, pa sahranjen dva dana kasnije na Špitaljskom groblju u rodnom Leskovcu, pokazala je veliko srce prilikom njegovog ispraćaja, a rezultati njihovog gesta su sada vidljivi.

Foto ATA Images

Tokanovi najbliži su tada zamolili sve koji dolaze na sahranu da ne kupuju cveće, već da novac, namenjen za to, uplate u humanitarne svrhe, za bolesnu decu. Sudeći po uplatnicama koje su objavljene na "Tviteru", na svakoj je pisalo Tokanovo ime, a uplaćeno je 92.120 dinara. Kako je na "Fejsbuku" objavila Vesna Zlatanović,Tokanova sestra od strica, novac je podeljen na dva dela - za lečenje male Minje Matić i Dejana Radojčića.

- Iskreno verujemo da smo ispoštovali i njegovu želju, jer je i sam mnogo puta pomogao drugima - navedeno je u objavi.

Minja, koja je rođena 6. oktobra 2019, boluje od retke i izuzetno teške neuromišićne bolesti - spinalne mišićne atrofije, tip 1. Šestogodišnji Dejan je rođen pre vremena, sa srcem na desnoj strani, jetrom na levoj i sa dve slezine. Neophodna su mu sredstva za lekove, suplemente, česte laboratorijske analize, kao i za operaciju i rehabilitacije u banjskim uslovima.

Foto Tviter/Ceca2103

Pogledajte više