"CRVENA JABUKA" SAGRADILA "TVRĐAVU": Objavljen 22. album legendarnog sarajevskog pop benda sa 15 novih kompozicija

V. N.

28. 10. 2020. u 10:11

ČUVENA "Crvena jabuka", jedna od najpoznatijih pop grupa u regionu, objavila je 22. album "Tvrđava" ("Kroacija rekords") sa 15 novih pesama, koji je u septembru najavljen istoimenim duetom sa Josipom Pejakovićem.

Foto ATA Images

Popularni sarajevski glumac gostovao je i u pesmi koju je napisao, "Moj brate", a uz njega, i Željka Samardžića s kojim su opevane "Aleje ljubavi", gosti su i Bojan Žerić Zero, Rijad Gvozden i Alen Hrbinić.

Bend je nastavio uspešnu saradnju sa Mirkom Šenkovskim Džeronimom, koji je autor većine pesama, a zajedno sa frontmenom Draženom Žerićem Žerom potpisuje i glavni deo aranžmana. Njih dvojica su, zajedno sa Larisom Pašalićem i Marinom Meštrovićem, i producenti izdanja.

Pesmu "Nebesko platno" grupa koja postoji već 35 godina posvetila je pokojnom Davoru Papiću. Pokojni sarajevski grafički dizajner je svojim sjajnim likovnim rešenjima znatno doprineo prepoznatljivom imidžu "Crvene jabuke". Posle njegove smrti, Dražen Žerić je odlučio da sve buduće naslovne strane njihovih omota budu crne ili bele, sa logom grupe, pa je takav slučaj i sa "Tvrđavom".

Pogledajte više