BEOGRAD SA REPRIZOM: "Barselona džipsi Balkan orkestra" na pet koncerata u Srbiji

V. N.

25. 10. 2020. u 11:14

MEĐUNARODNI muzički ansambl "Barselona džipsi Balkan orkestra", koji je veoma popularan u našim krajevima, ponovo dolazi u Srbiju. Prva dva koncerta biće 30. oktobra i 1. novembra u pozorištima u Kragujevcu i Somboru, za 3. i 4. novembar su zakazani nastupi u beogradskom "Domu omladine", a poslednji koncert u Srbiji je 6. novembra, u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

Foto promo

Posle rasprodatih i zbog pandemije odloženih martovskih koncerata u Italiji usledila je pauza, a sada, na iznenađenje mnogih, "Barselona džipsi Balkan orkestra" nastavlja turneju. Grupa će u Srbiji promovisati aktuelni album "Nova era", sa novom pevačicom, Italijankom Margeritom Abitom. Sa njom u sastavu nedavno je snimljena obrada dragulja balkanske muzike "Marijo deli bela Kumrijo".

"Barselona džipsi Balkan orkestra", pored repertoara na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku. Osim Ivana Kovačevića, kontrabasiste iz Beograda, i pevačice Margerite Abite, u grupi su harmonikaš Matija Skirosa iz Italije, gitarista Žulijen Šanal iz Francuske, grčki perkusionista Stelios Togijas, Španci Dani Karbonelj (klarinet) i Pjer Nolask Turu (violina), i još jedan violinista, Oleksandar Sora (Ukrajina).

Bend aktivno radi na promociji novog albuma, a za nekoliko dana objaviće još jednu obradu pesme sa ovih prostora.

Pogledajte više