Evo zašto je krivična prijava podignuta protiv Halida Muslimovića

O. MATAVULj

22. 09. 2020. u 18:55

AGENCIJA za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) podnela je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv folk pevača Halida Muslimovića (59), koji se tereti za krivična dela pranja novca i prevaru, kojima je stekao korist od oko 200.000 KM (oko 107.500 evra).

Foto: Predrag Mitić

Iz SIPA, za "Novosti", navode da je prijava protiv Muslimovića u ponedeljak prosleđena tužilaštvu.

- Delo je počinjeno na štetu Sonje Bašić iz Melburna u Australiji. Ona je dovedena u zabludu i Muslimoviću je na svoju štetu u više navrata, putem novčanih transfera ili u gotovini, predala iznos veći od 200.000 KM - navode u SIPA.

Pojašnjavaju da je Muslimović, s ciljem prikrivanja izvora novca i mogućnosti njegovog korišćenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena nezakonito, odnosno izvršenjem krivičnog dela prevare.

Sonja Bašić je Muslimovićeva bivša partnerka, koja ga je prijavila za nanošenje telesnih povreda, u julu 2018. U toku je suđenje po toj optužnici, a Bašićeva je, tokom svedočenja u banjalučkom Osnovnom sudu, tvrdila da je napad usledio nakon što je od Muslimovića tražila da joj vrati novac koji mu je dala. Ispričala je da je Halida upoznala 2015. tokom turneje u Australiji, te da mu je tokom trogodišnje veze na račune ili putem "Vestern juniona" uplatila skoro 400.000 KM.

S druge strane, Muslimović je, svedočeći u svoju korist, govorio kako priča o dugu nije tačna. Negirao je sve optužbe, navodeći da mu je sve napakovano, te da je Bašićeva bila pijana.

Pogledajte više