JUBILEJI KAD PROĐE KORONA: U Kraljevu odloženi "DŽezibar" I "Strit art" festival

G. ĆIROVIĆ 06. 08. 2020. u 11:17

ZBOG epidemiloške situacije i mere zabrane okupljanja, jubilarni, deseti po redu Međunarodni džez festival "Džezibar" i takođe jubilarni, deseti festival alternativnih umetnosti "Strit-art" odloženi su do daljeg.

Foto: KC Ribnica

Iz kraljevačkog Kulturnog centra "Ribnica" koji je organizator ovih prestižnih i veoma popularnih festivala, poručuju da iako su odloženi, "Džezibar" i "Strit-art" nisu i definitivno otkazani, mada su male šanse da ove godine budu održani u ranijim formatima.

- Pratimo epidemilošku situaciju i pratimo smernice i gradskog i državnog Kriznog štaba. U ovom trenutku festivali su odloženi i čekaju da se smiri epidemija korona virusom kako bi njihovo održavanje bilo potpuno berzbedno i za učesnike i za posetioce – kaže Marija Grabovac iz KC "Ribnica".

Kako bi kultura takođe zadala udarac kovidu-19, u ovoj ustanovi odlučili su da, dok to vremenske prilike budu dozvoljavale, umesto u svojoj galeriji, izložbe organizuju na platou ispred Kulturnog centra u Ribnici.

- Nama je poseban problem što smo u direktnom kontaktu sa publikom, sa posetiocima – ističe Ana Jerotijević iz ove ustanove. - Zato ćemo izložbe organizovati na otvorenom uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Pogledajte više