ODLAZAK LEGENDE NOVIH FOSILA: Preminuo Rajko Dujmić

Novosti online 04. 08. 2020. u 14:47

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zadobio teške povrede u Rijeci je umro legendarni kompozitor i muzičar Rajko Dujmić.

Rajko Dujmić

Pre nekoliko dana Dujmić je sa suprugom boravio u njihovoj vikendici u Gorskom kotaru, između Zagreba i Rijeke i otišao je u automobilu Volksvagen Tiguan u Delnice da kupi rođendanski dar supruzi. Zbog velike brzine Dujmić je u mestu Stari Laz izgubio kontrolu nad vozilom i pao u provaliju desetak metara duboko. Dobio je teške povrede glave i bio je priključen na respirator, ali je podlegao ozledama.

Dujmić je bio vođa grupe Novi Fosili, izuzetno popularne u bivšj Jugoslaviji, a njihovi se hitovi slušaju i danas. U vreme dok su svirali Novi fosili Dujmić je sa njima radio na albumima koji su prodani u više od 500.000 primeraka. Najpoznatiji hitovi koje je napisao su ”Plava košulja”, ”Tonka”, ”Ključ je ispod otirača”, ”Šuti moj đečače plavi” i mnogi drugi. U međuvremenu je napustio Fosile, pa je čak vodio spor smiju li koristiti to ime za grupu koja više ne deluje u istom sastavu.

Imao je problema i sa narkoticima i alkoholom, a zbog toga i zbog sumnji na porodično nasilje završio je i u zatvoru.

Pogledajte više