POČINJE SNIMANJE JOŠ JEDNE SERIJE: Porodični sukobi i drame Petrovića i Đorđevića

J. BANjANIN

25. 07. 2020. u 09:00

BROJ domaćih igranih televizijskih projekata se ne smanjuje uprkos teškom periodu epidemije virusa korona, ali se zbog promenljivih epidemioloških okolnosti produkcije prilagođavaju, smanjuju broj ljudi na setovima, odlažu početak snimanja.

Foto: Arhiva/Promo

Tako produkcijska kuća Firefly brižljivo priprema seriju "Kalkanski krugovi" u režiji Milana Karadžića, a po scenariju Đorđa Milosavljevića. Prvi kadrovi "Kalkanskih krugova", kako "TV novosti" saznaju, sa malim odlaganjem, pašće početkom avgusta, a snimaće se deset nedelja.

Reditelj Milan Karadžić, koji je režirao i serije "M(j)ešoviti brak", "Budva na pjenu od mora", "Gorčilo", "Biser Bojane", "Komšije" obilazi objekte i lokacije u Aranđelovcu i okolini gde će "Kalkanski krugovi" većinom biti snimljeni. Ima mnogo posla, kratko nam objašnjava Karadžić, jer je serija vrlo zahtevna i delikatna, a ako ostvare ono što su zamislili, biće to velika i sjajna stvar.

Foto: Arhiva/Promo

 

U deset epizoda "Kalkanskih krugova" raspetljava se porodična drama sa elementima misterije i trilera, koja je smeštena u ruralnu sredinu. Naime, kako saznajemo, serija se bavi odnosima između dve važne porodice za selo Dol - Petrovića i Đorđevića. Istorija sukoba dveju familija seže sve do početka 20. veka, ali živopisno selo Dol vešto krije tajnu čuvanu decenijama. Serija nas kroz flešbekove vodi na početak prošlog stoleća u trenutak koji će se pokazati kao ključan za razrešenje nekih važnih motiva likova.

Foto: Arhiva/Promo

 

Poreklom iz Dola je glavni junak serije Dejan, koga tumači Vojin Ćetković. Kako bi odvojio ćerku od lošeg društva u Beogradu, Dejan odlučuje da pobegnu iz grada i problema sa kojima nisu mogli da se izbore. U selu pak otkrivaju i deo porodične istorije koju su njihovi preci želeli da sakriju. Dejanovu ćerku Mionu igra mlada Ivana Zečević, koju smo zapazili u seriji "Grupa", gde je dočarala lik Petre Milosavljević, koja nesmotreno ulazi u svet kriminala.

Još jedan od važnih likova "Kalkanskih krugova" je Dejanov stric Velibor, koga portretiše Žarko Laušević. Čim je stigao u Beograd, kako "TV novosti" saznaju, Laušević je seo sa scenaristom Đorđem Milosavljevićem i rediteljem Milanom Karadžićem da se dogovori o ulozi.

Foto: Arhiva/Promo

 

U glumačkoj podeli su i Vesna Čipčić, koja igra majku jedne od glavnih junakinja, Nataša Ninković, Nina Janković, kao i podmladak Maja Šipovac, Pavle Mensur, Filip Hajduković i mnogi drugi.

Foto: Arhiva/Promo

 

Plan je da se "Kalkanski krugovi" emituju na "Telekomovom" kanalu Superstar na proleće 2021. godine.

Pogledajte više