PRAVDANJE POSLE PROVOKACIJE: Dua Lipa posle svega tvrdi da je pogrešno interpetirana i da ne širi mržnju

V.N.

24. 07. 2020. u 06:51

NAKON što je za vikend sipala benzin na veoma opasnu vatru, jer je pitanje Kosova i Metohije bolna tačka za Srbiju i neke balkanske zemlje, deleći na društvenim mrežama mapu takozvane velike Albanije koja obuhvata delove Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije, Kosova i Metohije, i severozapad Grčke, britanska pop pevačica Dua Lipa (24) se prvi put oglasila.

Foto EPA

Pokušala je da se opravda za ovu opasnu provokaciju, zbog koje se našla na meti brojnih kritika i osuda da promoviše eksktremistički i teroristički projekat "velike Albanije" i širi mržnju. U svoju odbranu, kritičarima je poručila da su pogrešno interpretirali njene reči.
- Namera mog prethodnog posta nije bila da izazove mržnju - napisala je na društvenim mrežama Lipa. - Veoma sam tužna i ljuta što je moja objava pogrešno shvaćena od strane nekih grupa i pojedinaca koji promovištu etničku razdvojenost, nešto što ja strogo odbijam. Svaki put kad objavim nešto o Kosovu, u komentarima nastane haos, čak i ako se radi o lepim stvarima, kao što su hrana i muzika i susrećem se sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi. Svi zaslužujemo da budemo ponosni na svoje poreklo, odakle god da smo. Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na mapi i da mogu sa ponosom da pričam o svojim albanskim korenima.
Da bi najbolje bilo da Dua Lipa ne govori o stvarima u koje se ne razume, pokazala joj je, još jednom, Jelena Karleuša.
- "Samo sam želela da moja zemlja bude prikazana na mapi!" Dušo, naredni put postavi pravu mapu, koja ne uključuje teritoriju četiri različite države, nije teško, zaista - odgovorila joj je JK na objavu.

Pogledajte više