ANTOLOGIJSKI HITOVI NA ČETIRI SCENE: "Novosti" na snimanju novogodišnjeg programa RTS-a namenjenog svim generacijama (FOTO)

Dušan Cakić

08. 12. 2023. u 08:05

DECEMBAR polako prolazi, a praznici su sve bliže, pa je Radio-televizija Srbije već počela snimanje novogodišnjeg programa, koji će za najluđu noć biti emitovan na Prvom programu.

Foto: Nikola Ristić RTS

U Studiju 8 u Košutnjaku, prethodnih dana dolazili su mnogobrojni pevači narodne i zabavne muzike. Oni će, osim pesmom, televizijske gledaoce zabavljati i u segmentu "Kabare", pa su se shodno tome pred kamerama smenjivali u tematskim kostimima.

Foto: Nikola Ristić RTS

Urednica zabavnog programa RTS-a Sandra Perović najavljuje bogat program, koji će gledaoce voditi u kafanu uz najbolje narodne i starogradske pesme, pa u kabare koji će muzikom i plesom podsetiti na najbolje pop hitove, zatim u klub gde će pevati najveće zvezde naše muzičke scene, ali i u koncertnu dvoranu gde će čuti zvuke najpopularnije klasične i džez muzike, a koje će izvoditi zvezde tog žanra.

Foto: ATA images

- Novogodišnji program RTS-a uvek je bio najgledaniji, jer je to nekako u našem DNK zapisu - kaže za "Novosti" Sandra Perović.

- Nadamo se da ćemo biti uspešni i ovoga puta. Budite u novogodišnjoj noći kod kuće, na četiri različita mesta, uz neku od naših pesama. U novogodišnji program tradicionalno je uključena kompletna muzička produkcija RTS-a, naša dva narodna orkestra, Big bend, hor i simfonijski orkestar. Tu su i "Kolibri", koji će premijerno izvesti jednu pesmu.

Foto: ATA images

Među zvezdama koje će zasijati u najluđoj noći su Ana Bekuta, Sanja Vučić, Nenad Knežević Knez, Marija Mikić, Mari Mari, Sale Tropiko, Nevena Božović, "Frajle", Ivana Peters, Boris Režak, Sergej Ćetković, Ivan Bosiljčić, Aleksa Jelić i jedna od najvećih muzičkih legendi Momčilo Bajagić Bajaga sa svojim "Instruktorima".

Foto: ATA images

Filmskim jezikom rečeno, biće uključeni svi muzički žanrovi na četiri scene, uz doajene narodne, zabavne, pop, rok, džez i klasične muzike.

Foto: ATA images

Novogodišnje želje i poruke govoriće poznata TV lica sa malih ekrana.

Foto: ATA images

- U ovom trenutku smo u segmentu "Kabare", gde će mnogi izvođači izvesti antologijske numere - veli Sandra.

- Nadam se da će RTS kabare biti jedna dobra baza i osnova za novi šou-program koji ćemo pripremati za neku novu sezonu. Šou-program koji će biti u formi evergrin programa i koji će ostati u arhivi naše kuće.

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" INTERVJU: Aca Regina otkrio sve o saradnji sa Filharmonijom

Pogledajte više