NEGOTIN SE SEĆA LUISA: Peti koncert "Moj život je moje blago" okupio 40 muzičara

S. M. J. 08. 08. 2023. u 16:00

PETI koncert „Moj život je moje blago“ posvećen sećanju na Ljubišu Stojuanovića Luisa biće održan danas, 8. avgusta od 21 sati na gradskom trgu u Negotinu.

Foto: S.M.Jovanović

Nakon tri godine pauze Negotinci će ponovo koncertom odati počast svom Ljubiši Stojanoviću Luisu, koji je u ovom gradu proveo svoju mladost, oformio prvi bend i kasnije mu se vraćao nesebično pomažući štićenike Doma za decu bez roditeljskog staranja "Stanko Paunović".

Peti po redu Koncert za Luisa “Moj život je moje blago” u organizaciji Turističke organizacije opštine Negotin, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, u svom jubilarnom izdanju obeležiće nastupi više od 40 muzičara.

Uz Maju i Marka Stojanovića Luisa i St. Luis bend nastupiće i nekadašnji članovi Luisovog benda: klavijaturista Perica Kaluđerović, gitarista Dragan Adamović Kajga, basisti Aleksandar Trajkovski, Vladan Karadžov i Radovan Rale Radojević, trubač Miloš Nikolić i bubnjar Dušan Lekić, kao i nekadašnja pevačica Luisovog benda Mirjana Mićalović.

Na Luisov stvaralački opus i neke od njegovih najlepših pesama podsetiće i vokalni solisti: Mladen Lukić, Ivan Milinković, Nemanja Maksimović, Vanja Lakatoš, Danilo Živković, harmonikaš Siniša Tufegdžić, kao i bendovi "Metrik Loudž" iz Negotina i "Boemi" iz Zaječara.

Ljubiša Stojanović Luis  humanitarnim koncertima i drugim aktivnostima pomagao je štićenike Doma za decu i omladinu “Stanko Paunović” u Negotinu više od decenije, od 1996. godine. Opština Negotin za njegov humanitarni rad uručila mu je 2000. svoje tadašnje najviše zvanje, Septembarsku nagradu, a 2006. proglasila ga je i za počasnog građanina Negotina.

Pogledajte više