ORBAN OČARAN BOBANOVOM TRUBOM: Mađarski premijer za doček Nove godine uživao u svirci najpoznatijeg srpskog trubača

V. Ilić

04. 01. 2023. u 08:33

ZAVRŠILI smo novogodišnji koncert koji smo održali u Palati umetnosti u Budimpešti (MUPA). Bili smo zadovoljni kako je sve prošlo.

Foto privatna arhiva

Još pod utiscima i onako znojavi, tek što smo sišli sa bine, u bekstejdžu se pojavio - Viktor Orban. Nismo mogli da verujemo, ostali smo bez teksta. On je došao da se pozdravi sa nama i fotografiše, te da nam čestita na odličnom nastupu.

Ovako je za "Novosti" svoj susret sa mađarskim premijerom opisao najčuveniji trubački as u Srbiji - Boban Marković, koji je zajedno sa sinom Markom i unukom Bratislavom održao koncert u Budimpešti za najluđu noć. Kako nam je rekao, na početku nastupa su ga obavestili da je u prvom redu Orban sa suprugom Anikom Levai, što je njemu bila velika čast, ali nije ni sanjao da će oni doći da ga lično pozdrave u bekstejdžu.

- Kada sam ih ugledao, ja sam zaćutao, ali sam bio presrećan - ispričao nam je Boban. - Orban nam je rekao da su on i njegova cela porodica naši veliki fanovi, što je za mene bio poseban šok. Kazao nam je da prati našu karijeru i muziku. Inače, mi u Mađarskoj nastupamo još od devedesetih godina i do sada smo održali na stotine koncerata.

Boban nam je još dodao da je mađarski premijer bio oduševljen svirkom njegovog sina Marka, a posebno unuka Bratislava, koji je prvi put zajedno sa dedom i ocem nastupao na tako velikom događaju.

- Orbanu je bilo drago što u našoj porodici stasava još jedan vrhunski trubač, koji će nastaviti tradiciju trubaštva. Naglasio je još da se ne seća kada je tako uživao kao na našem koncertu - kazao je za naš list Marković.

Srpski trubač veli da su na koncertu izvodili srpske, romske, ali i mađarske kompozicije. Mađarski premijer je čak na svom instagram-profilu objavio da je prisustvovao koncertu Markovića.

- Očekujem da mu uskoro u Srbiji zasviramo na uvce, uz čašicu palinke i šljivovice, a možda se dogodi i da ja uskoro odem kod njega na zvaničan prijem. Videćemo, nije to još za javnost - zaključio je Boban.

Pogledajte više