DOKUMENTARNI FILM „TO JE TOMA“: Besplatno prikazivanje filma o muzičkoj legendi

Igor Mitić 16. 11. 2022. u 17:12

DOKUMENTARNI film „To je Toma“ biće sutra prikazan u Leskovačkom kulturnom centru, a početak besplatne projekcije zakazan je za 19 časova.

Foto: D. Balšić

„To je Toma“, u režiji Vladimira Ristića, je dugometražni dokumentarni film, producenta Olivera Paunovića, sa elementima igrane rekonstrukcije odnosno biografska priča o legendarnom pevaču i kompozitoru Tomi Zdravkoviću i to iz vizure ljudi koji su ga dobro poznavali.

O Tomi u filmu govore njegova supruga Gordana, kolege Zoran Kalezić i Hasan Dudić, glumice Tanja Bošković i Danica Maksimović i mnogi drugi sagovornici.

Nove detalje iz života i stvaralaštva Tome Zdravkovića, kome je Leskovac podigao spomenik u centru grada, u filmu je ispričao Nikola Kankaraš, autor knjige o legendarnom pesniku i pevaču kao i Sadik Pašić, Tomin dugogodišnji menadžer iz Sarajeva.

Pevači u selo stigli u čezama, Foto monografija

Film je producirala Siti Grupa, u koprodukciji Centra za kulturu iz Aleksinca i obiluje eksluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine karijere.

Film je premijerno prikazan na „Filmskim susretima“ u Nišu, emitovan je na nacionalnoj TV Crne Gore, a priliku da uživa u ovom ostvarenju imala je i publika na Zlatiboru kao i posetioci festivala filmske glume „MOFF“ u Mostaru.

Pogledajte više