PUBLIKA UŽIVALA UZ ROKENROL: Novosadski dani piva okupili više od 10.000 posetilaca za vikend

S. B.

07. 11. 2022. u 07:30

NOVOSADSKE dane piva, manifestaciju koja je minulog vikenda u Master centru sajma okupila domaće i strane proizvođače i više od 10.000 posetilaca, obeležili su sjajni nastupi četiri benda sa eks-Ju prostora u fenomenalnoj atmosferi.

Foto NDP

Uvertiru za priču, upriličili su romantični Splićani i sa kantuna u startu pokrenuli publiku. Setni Neno Belan, uz podršku "Fjumensa", nizao je dobro znane hitove za horsko pevanje i neprestani ples. U bržem ritmu, začinjenom gitarskim rifovima i uobičajenim performansom Davora Gopca, nastavili su "Psihomodo pop". Zagrepčani su žestoko pržili pank rok i rokenrol do duboko u noć i izlazak na bis.

Foto S. B.

Drugo, spektakularno festivalsko veče otvorile su "Divlje jagode", legendarni bend iz Sarajeva, koji ove godine obeležava 45 godina rada. Njihovim nastupom dominirao je umilni zvuk gitare Seada Lipovače i, svakako, neprolazne pesme "Krivo je more", "Jedina moja", "Motori"" za setu i pokoju suzu u publici.

- Do sada smo snimili 12 albuma, a pripremamo 13, koji će se zvati baš tako, "13". Bez obzira na taj broj, odisaće pozitivnim vibracijama i sa mnogo ljubavi, baš kao što ih razmenjujemo večeras sa vama. Bili ste predobri, bolji od svih - obratio se na kraju svirke razgdraganim posetiocima Lipovača.

Foto NDP

Tačku na šetnju nekadašnjim prostorima stavili su miljenici novosadske publike "Atomsko sklonište", njihovim znanim pozivom na spas planete. Bend iz Pule, predvođen Brunom Langerom, podelio je nepresušnu pozitivnu energiju za zajedničko pevanje i natpevavanje "Pomorca", "Devojke s brojem osam", "Za ljubav treba imat dušu""
Popularni Bruno je podsetio publiku da su "atomci" prvi nastup van Istre, imali upravo u Novom Sadu, na "Bum festivalu" 1977. godine i to baš pod kupolama Novosadskog sajma.

- Bilo je mnogo lepo, ali i sada je - rekao je Langer uz ovacije publike koja nije puštala bend da napusti binu, pa su se "atomci" vraćali čak na dva bisa.

Foto S. B.

ZA VOLAN BEZ KAPI ALKOHOLA

AGENCIJA za bezbednost saobraćaja je podržala manifestaciju simulatorom "pijane vožnje", u kojem su zainteresovani mogli da vide opasnost vožnje pod uticajem alkohola.

- Posle realne vožnje, vozač dobija "pijane naočare" koje simuliraju razne stepene pijanstva. Simulator beleži broj grešaka i daje na znanje kako to izgleda, a sve u cilju da se za volan ne seda posle kapljice - kaže Miloš Milekić, saobraćajni inženjer.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više