"NIJE VIDELA ĆERKU PET GODINA": Nakon sukoba u Splitu i hapšenja, Severina iznela nove optužbe na račun sestre

J. KERBLER

31. 08. 2022. u 21:29

DRAMA u porodici Vučković se nastavlja, pa Severina optužuje sestru Marijanu da joj je pokidala ogrlicu i razbila mobilni telefon, dok njena sestra tvrdi da se pevačica dugi niz godina drogira i da je potresena "ubilačkim nagonom porodičnog nasilja".

Foto Instagram/severina

Zagrebačka policija je nakon zadržavanja Severine na aerodromu, dan posle svađe sa sestrom u splitskom stanu njene majke, ispitala sve aktere ovog slučaja, a tek treba videti u kom smeru će da idu prijave

Marijana Popović kaže da je u teškom stanju nakon sukoba sa sestrom, kao i da ne želi da komentariše "plaćene i sramotne pi-ar tekstove" Severininog tima.

- Teško je porodici sa nekim ko dugo vremena konzumira razne narkotike, a ne želi da se podvrgne psihološkoj podršci i lečenju. Prostituisati svoju ličnost medijski, na štetu i obraz svoje porodice, još je jedan devijantan psihološki put dotične. Nije to čista glava - kaže Marijana i upire prst u sestru koja se, kako tvrdi, sukobila i nasrtala do sada na porodicu, učiteljice, socijalne radnice, bivše partnere.

Foto: Printscreen Instagram/severina

Seve sa majkom Anom

Severinina sestra detaljno objašnjava da je do sada upozoravala i nadležne službe, ali četiri meseca od njenog dopisa ništa se nije dogodilo. I pre je podnosila prijave Centru za socijalni rad "Maksimir", MUP-u, DORH-u, a kaže da je dobijala i telefonske pretnje sa kojima je takođe upoznala nadležne službe.

- Ovo sada je posledica nemara tih službi - naglašava Marijana. - U poslednjem slučaju branila sam se od oštrog predmeta i zadobila ubodnu ranu od agresivne i mentalno upitne osobe. Ubosti člana porodice i ne pozvati hitnu pomoć je naum sa kojim je došla da to obavi. Jadna je država koja to dozvoljava.

Sa druge strane, Severina sve demantuje i poručuje da je žrtva svoje rođene sestre. Na ponašanje zagrebačke policije nema prigovora, a njena advokatica kaže da je bilo "profesionalno i korektno". Pregledana je u Traumatološkoj klinici, a pevačica kaže da postoje materijalni dokazi i medicinska dokumentacija da je sestra nasrnula na nju.

- Očekujemo da se po Severininoj kaznenoj prijavi pokrene postupak protiv Marijane Popović - poručili su njeni advokati, koji tvrde da pevačica nije bila uhapšena, a da je verovatno nastao nesporazum u komunikaciji između splitske i zagrebačke policije, što je dovelo do privođenja na aerodromu nakon što je Severina iz Splita doputovala u Zagreb.

Foto: Printscreen Instagram/severina

 

NIJE VIDELA ĆERKU PET GODINA

SPLITSKA pevačica poslala je medijima saopštenje u kom navodi da su izjave njene sestre Marijane Popović - neistinite. Severina je naglasila da Marijana već dugi niz godina nije deo svoje primarne porodice, da se ne zna gde živi, da čak nije u dobrim odnosima ni sa ćerkom Mijom, koju nije videla pet godina, a unuka nikada.

- Pre skoro pola godine se iznenada zbližila sa Milanom Popovićem, što je on potvrdio u Centru za socijalni rad "Maksimir", i insistirala da postupe prema njenim prijavama. Ona je samo sredstvo Milana Popovića koji je koristi za svoje potrebe - piše, između ostalog, u saopštenju.

Sukobi Severine sa svoje dve sestre nisu od juče, iako se činilo da je sa Marijanom bila u boljim odnosima. Sa sestrom Zdenkom Vučković Žunić sve je puklo kada se pevačica udala za Igora Kojića, pa se navodno i "odrekla Severine".

- Ne podržavamo sve ovo, Srbi su nad nama vodili oružani rat, ugnjetavali nas 50 godina, a sada vode psihološki. Moja sestra odgojena je u hrvatskoj i moralnoj, rimokatoličkoj porodici, od oca Hrvata i majke Hrvatice, ali je njezin život preuzela menadžerska mašinerija. Ona ima planetarnu slavu, ali sigurno ima tužan život. Molim za njezino zdravlje i sreću - govorila je Zdenka, koja je sa sestrom imala i sukob kada je prodato zemljište u Splitu za šoping centar, a Severina nije želela da se uključi u pravnu bitku da se dokaže da je ono bilo u vlasništvu Vučkovića.

Marijana i Severina bile su u odličnim odnosima i često su bile zajedno na koncertima pevačke zvezde. Na jedan od njih Marijana je došla sa majkom Anom, a kada je Severina rodila sina Aleksandra, njena je sestra izjavljivala da je presrećna.

- Najpre smo bile nas tri, a sestra Zdenka i ja smo rodile ćerke. Ovo muško je Božji dar - govorila je tada Marijana.

Severina je često bila u društvu Marijanine ćerke Mije, a onda je nešto puklo između sestara. Severina je branila Marijani da vidi majku, a Marijana je sestru prijavila Centru za socijalni rad sa tvrdnjama da zlostavlja vlastitu majku. Tvrdilo se da sve to radi u dogovoru sa srpskim kraljom bakra Milanom Popovićem, ocem malog Aleksandra, sa kojim Severina vodi maratonske sudske sporove. Krajnje su iznenađene i komšije u splitskom stanu gde se incident dogodio. Kažu da su se čuli glasovi koji su ukazivali da nešto nije u redu, a onda ih je iznenadila i sama gospođa Ana, koja je novinarima rekla da se Marijana pojavila "niotkud". Očigledno će u završnici ova porodična svađa dobiti i sudski epilog, ali mira među Vučkovićima teško da će u budućnosti biti.

Foto: Printskrin

 

POPOVIĆ: VRLO ČESTO SE PONAŠA AGRESIVNO

SRPSKI kralj bakra i otac Severininog sina Aleksandra, Milan Popović, izjavio je za hrvatske medije da ovako agresivno ponašanje pevačice za njega nije novost, jer se u poslednje vreme događa vrlo često i počelo je da se odražava i na ponašanje deteta.

- Smatram da bi trebalo da, institucije umesto da zataškavaju kao do sada i pogoduju Severini, još jednom pogledaju sve prijave i proanaliziraju sve situacije gde je ona prijavljena za zanemarivanje deteta i za nasilje u porodici - rekao je Popović. - Naravno da poznajem Marijanu, od početka smo bili u korektnim odnosima, ne samo sa njom, nego sa celom porodicom Vučković. Čuli smo se noćas i ispričala mi je šta se dogodilo.

Pogledajte više