KARLEUŠA "OKUPIRALA" CENTAR GRADA: U Leskovcu počeo 32. sedmodnevni festival u slavu roštilja (FOTO)

Igor Mitić 23. 08. 2022. u 01:19

Jelena Karleuša je na sinoćnjem otvaranju 32. „Roštiljijade“ pokazala da je prava balkanska zvezda. Ona je uprkos kiši, koja je prethodila spektakularnom koncertu, napunila novi gradski trg u gradu na Veternici i više nego ispunila očekivanja verne publike.

foto: I.Mitić

Pre koncerta Jelena je posetiocima leskovačke „Roštiljijade“ obećala da će dati sve od sebe da ovaj grad i publika dobije ono što zaslužuje, a to je „da bude centar sveta i da se o njemu priča“ što je svojim nastupom, po oceni mnogih posetilaca, i uspela.

- Leskovac ima želju da ovaj grad stavi na mapu velikih događanja u zemlji i regionu, pa i Evrope. To svojom tradicijom definitivno zaslužuje. Počastvovana sam što sam ovde i zahvaljujem se gradonačelniku, svim građanima i medijima, a ja ću dati sve od sebe da publici priredim nastup za nezaborav – kazala je Karleuša.

Ona je poručila da je u Leskovcu kako bi promovisala ceo region, a to što ne jede meso, kako je naglasila, nema nikakve veze sa njenim koncertom.

- Svi će, jeli oni meso ili ne, biti ponosni što su večeras deo Leskovca i ove manifestacije. Njena srž je podizanje svesti o jugu Srbije, o Leskovcu, o čitavom ovom regionu. Zato i postoji. Na ovaj način, dovođenjem velikih imena i velikih zvezda koji privlače veliku medijsku pažnju, ona pomaže celom regionu. Promoviše Leskovac sa svim njegovim potencijalima i mogućnostima – istakla je Karleuša.

Trg u centru grada bio je ispunjen do poslednjeg mesta. U prvim redovima su bili uglavnom mladi ljudi koji su uglas sa popularnom JK pevali njene mnogobrojne hitove. Njen izlazak na scenu najavio je veliki vatromet, a dočekana je vriskom i burnim aplauzom.

Karleuša je na društvenim mrežama najavila „popis stanovništva“ u Leskovcu upitavši se da li je ovaj grad spreman za njen nastup. Po svemu sudeći, izgleda da je i bio jer je, uprkos kiši, dočekana od velikog broja Leskovčana. Sudeći po tablicama na parkiranim automobilima, na muziku JK nije imuna ni publika iz brojnih drugih gradova i mesta sa juga zemlje - od Niša do Vranja.

VEČERNjI KONCERTI

Program večernjih koncerata na „Roštiljijadi“ napravljen je tako da zadovolji sve ukuse publike, poruka je organizatora. Posetioce očekuju koncerti Jelene Rozge, Goce Tržan i „Riblje čorbe“. U petak nastupa Vesna Zmijanac, a u subotu „Piloti“.

Pogledajte više