55. ROĐENDAN UZ BAJAGU, "KERBER", "GOBLINE"...Tradicionalni festival Zaječarska "Gitarijada" od 25. do 27. avgusta na Kraljevici

Novosti onlajn

15. 08. 2022. u 17:37

NAJSTARIJI muzički festival na Balkanu, zaječarska "Gitarijada", proslaviće 55. rođendan od 25. do 27. avgusta na Kraljevici.

Foto Nebojša Babić

Festival nastavlja sa podrškom demo bendovima i kreiranjem nove rok scene, čije nastupe kombinuje sa revijalnim delom i koncertima najvećih rokenrol zvezda srpske i jugoslovenske scene.

Tako će bend "Hedful" iz Niša otvoriti ovogodišnju "Gitarijadu", a prvog festivalskog dana u takmičarskom delu će, osim njih, nastupiti i "Čuvaj se psa", "Sara Džesika Panker", "Rif" i "Monah", dok će u revijalnom delu svirati "Ascend", "Kerber", Aleksandar Sedlar, "Valentino" i "Teksas flad". TBK, "Volvoks", "Ukratko Štef", "Dajrekt drajv" i "Last for trast" nastupiće u takmičarskom delu drugog dana festivala, a u revijalnom delu koncerte će održati Bajaga i "Instruktori", "Piloti", "Ritam nereda" i "Bendover".

Poslednjeg dana festivala pet finalista takmičiće se za titulu pobednika ovogodišnje "Gitarijade", pored kojih će nastupiti i "Van Gog", "Goblini", "Kanda, Kodža i Nebojša" i "Alisa".

Iako su ranijih godina u Zaječaru nastupala i velika imena svetske rokenrol muzike, ove godine su, nažalost, izostala. Uprkos tome, očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona, budući da je ulaz na "Gitarijadu", kao i do sada, besplatan.

Pogledajte više