OTVOREN FESTIVAL SKALE: Posle sedam godina obnovljena tradicija - Herceg Novi sija u punom sjaju (FOTO)

Novosti online

26. 06. 2022. u 21:00

MUZIČKI spektakl "Skale 2022", nastavak čuvenog festivala "Sunčane skale", otvoren je večeras 26. juna u Herceg Novom, a prve večeri festivala nastupiće muzičke zvezde Milica Pavović i Saša Matić.

Novosti

Ovog leta biće obnovljena tradicija, posle tačno sedam godina nakon poslednjih "Sunčanih skala" u Herceg Novom, o predstavljanja najnovijih hitova popularne muzike kroz novi festival "Skale", danas je održana i pres konferencija.

- Želimo da Herceg Novom i Crnoj Gori poklonimo festival za pamćenje, jer ovaj festival je uvršćen u događaje nacionalnog interesa.Sigurna sam da će festival iznedriti mnogo hitova, koji će dugo slušati - rekla je izvršna direktorka kompanije Mtel, Tatjana Mandić.

Novosti

Na konferenciji je govorio i predsednik opštine Herceg Novi, Stevan Katić koji je prezadovoljan kako je počela turistička sezona u ovom gradu:

-Festival se maksimalno ispromovisao, a samim tim i Herceg Novi. Video sam da je danas u Herceg Novom 15.000 turista, to je skoro 30 odsto više nego prethodne godine - rekao je predsednik opštine Katić.

Da je zaista reč o jednom mega projektu, potvrdio je o direktor Radija S, Predrag Anđelković, i napomenuo da je u organizaciju uključeno skoro hiljadu ljudi. 
Cilj im je bio da se napravi regionalnu platformu gde će izvožači ponuditi najbolje od sebe, a publika dati krajnju ocenu.

Novosti

- Nadam se da je ovo početak ulaganja u jednu industriju i nadam se da ćemo imati partnera i u godinama koje dolaze jer bez velikih kompanija ovako nešto ne bi bilo moguće - rekao je on.

Pevač  Željko Vasić podsetio se i svojih prvih muzičkih koraka, koji su ponikli upravo u ovom gradu, kada je nastupio sa svojim mega hitom "Žena kao ti" i naglasio da je jako važno podržati našu pop scenu.
- Sa velikim nestrpljenjem očekujem otvaranje festivala i radujem se svom nastupu - rekao je Vasić.

Tu je bila i pevačica Ana Stanić koja nije krila zadovoljstvo što se festival vraća na velika vrata i pohvalila imponzantnu binu koja će ove godine zasijati u punom sjaju.

Novosti

- Za nas pop muzičare je izuzetno važno da imamo platformu na kojoj možemo plasirati muziku, da to ne bude samo digitalna sfera - istakla je.

"Naše more, naše skale" 

Festival "Skale", pod sloganom "Naše more, naše skale" trajaće tri dana i to 26, 27. i 28. juna.

Najrenomiranije zvezde iz Crne Gore i regiona potvrdile su svoje učešće na festivalu i to sa novim kompozicijama.

Ovo su samo neka od imena: Bojan Marović, Željko Vasić, Sara Jo, Nevena Božović, Vladana Vučinić, Andrea Koevska, Ana Bebić, Milica Pavlović i mnogi drugi.

Nesumnjivo da nas krajem juna čeka dobra zabava u Crnoj Gori. 

Pogledajte više