HARI I MEGAN OPET NA METI KRITIKA: Vojvodu i vojvotkinju od Saseksa isprozivali zbog privatnog leta

V. N.

08. 06. 2022. u 06:07

DA se nisu pojavili na proslavi platinastog jubileja kraljice Elizabete Druge, javnost bi ih verovatno žestoko iskritikovala. Međutim, princ Hari i Megan Markl su "pokupili" kritike i zbog toga što su prisustvovali ovom slavlju, ali im je u ovom slučaju zameren način na koji su preleteli Atlantik.

Foto: EPA

Oni su na internetu "izgrđeni" jer su iz Santa Barbare poleteli privatnim avionom, umesto da se pridržavaju obećanja o održivoj budućnosti. Javnost se zbog prekršene ekološke "zakletve" prilično naljutila. Vojvodi i vojvotkinji od Saseksa zamereno je i to što su se u Kaliforniju vratili pre nego što su se završili događaji u čast sedam decenija duge kraljičine vladavine. Kako je izvestio "Dejli mejl", Hari i Megan su sa decom, trogodišnjim Arčijem i jednogodišnjom Lilibet Dajanom, poleteli sa aerodroma "Farnboro" u nedelju posle podne.

- Samo su otišli. Nisu se zadržali na povorci za platinasti jubilej - navodi se u izveštaju. - Činjenica da je par uzeo privatni avion za povratno putovanje uprkos tvrdnji da rade na dostizanju neto nulte emisije ugljenika do kraja ove decenije iznervirala je javnost.

Megan Markl i princ Hari bili su gotovo neprimetni tokom obeležavanja velikog jubileja. Pojavili su se, doduše u punom sjaju, u petak u londonskoj Katedrali Svetog Pavla i sedeli su u drugom redu, nedaleko od ostatka kraljevske porodice. Izgledali su pomalo nervozno, čvrsto su se držali za ruke. Navodno je stručnjak za čitanje sa usana otkrio umirujuću rečenicu koju je Megan uputila Hariju tokom službe. U jednom trenutku, tokom ceremonije koja je trajala skoro sat vremena, vojvotkinja je suprugu rekla:

- Da, biće dobro.

ĆERKIN ROĐENDAN

PAR je tokom vikenda priredio rođendansku piknik zabavu na imanju Vindzor za ćerku Lilibet Dajanu, na koju su bili pozvani bliski prijatelji i porodica, ali imena nisu poznata. Jednogodišnja slavljenica uslikana je kako nasmejana sedi u plavoj haljinici sa mašnom u kosi. Fotografisao ju je njihov prijatelj, fotograf Misan Hariman.

Foto: Instagram

Spekuliše se i da je dogovor u vezi sa tim ko će gde sedeti pripreman mesecima, kako bi se sprečilo da se prinčevi Hari i Vilijam suoče oči u oči. Kraljevska porodica je odlučila da neće biti fotografija koje bi mogle da razotkriju neprijateljstvo između njih dvojice.

- Hariju je bilo teško da "proguta" to što je postao tek drugi red kraljevske porodice - izjavila je Ingrid Sjuard, urednica Majesty magazine.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su odbili ponudu i za, kako se navodi, grickanje i ispijanje pića sa članovima kraljevske porodice posle ceremonije, a propustili su i zabavu koja se u subotu uveče održavala u Bakingemskoj palati. Paradu vojnika i letačku reviju kraljici u čast gledali su sa prozora palate, a ne sa balkona sa ostalim članovima. Nisu bili ni deo svečane povorke kočija, a izbegavali su i fotografe na aerodromu. Međutim, njihov dolazak bi, na kraju, mogao da se posmatra i iz drugog ugla - možda je ovo bio način da ponovo, tiho i bez pompe, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa uspostave porodične veze.

Pogledajte više