BREGA ME NAUČIO DISCIPLINI: Alen Islamović pesmom "Znak" najavljuje novi studijski album

V. N.

22. 03. 2022. u 12:19

NEKADAŠNjI pevač "Bijelog dugmeta", "Divljih jagoda", "Četiri asa" i "Srčani udar" Alen Islamović (64) objavio je pesmu "Znak", kojom najavljuje novi studijski album.

Foto Z. Vujić

Za novi singl kaže da je vokalno zahtevan i da ga podseća na numere Gorana Bregovića, koje je izvodio sa "dugmićima". Kompozitor i producent pesme je Vojislav Dragović, a tekst je napisala Katarina Ćirić.

- Pesmom "Znak" predstaviće vam se jedan novi Alen - rekao je Islamović.

- Ovo je za mene jedna veoma značajna, nova priča, u kojoj kao solista do sada nisam učestvovao. Tokom svih ovih godina moje karijere, autori su mi često nudili raznorazne pesme, ali sam uvek bio probirljiv. Ti autori su pesme radili bez konkretne ideje o nekom pevaču ili glasu, maltene "štancuju" kompozicije, a ja ne verujem u takve numere.

Disciplinu i odgovoran pristup radu u studiju Alen je, kaže, usvojio još iz vremena rada sa Bregovićem i pridržava se toga jer smatra da je presudno ukoliko želite kvalitet. U iščekivanju spota za pesmu "Znak", Alen dodaje da se nikako ne uklapa u imidž rokera:

- Stvarno sam, izgleda, neki pogrešan roker. Niti pijem, niti me je droga ikada interesovala, a i cigarete sam ostavio. Sa suprugom sam još od rane mladosti, a sada smo baka i deka i baš uživamo u tome...

Pogledajte više