SVETSKA PREMIJERA: Milenković i Karajlić na izložbi u "Vasl plazi"

V. N.

19. 02. 2022. u 10:53

SVETSKA premijera projekta "Rok el klasiko" virtuoza na violini Stefana Milenkovića i rokera Dr Neleta Karajlića zakazana je za sutra u 16 časova, na Svetskoj izložbi u Dubaiju, pod najvećom svetskom kupolom u "Vasl plazi".

Foto Nebojša Babić

Oni će udruženim snagama izvesti hitove iz bogatog opusa "Zabranjenog pušenja" u posebnim aranžmanima, poput "Gile šampion" u maniru Petra Čajkovskog i "Labudovog jezera", Devil in the Business Class u kombinaciji sa Šostakovičem, "Mađarske igre" Johana Bramsa spojene sa pesmom "Ženi nam se Vukota", "Tri ratna havera" sa "Petom simfonijom" Ludviga van Betovena...

Stefan kaže da je u osnovi umetničke bajke "Rok el klasiko" spoj njihovih iskustava, znatiželje, svestranosti, pa i ludosti, jer su i Nele i on netipični u svojim fahovima.

Nele, pak, tvrdi da ne postoji ništa što se ne može spojiti, promeniti, rasklopiti na sastavne delove i sklopiti na drugačiji način:

- Muzika ima mnogo kombinacija, nijansi, različitih delova mozaika koji su, u stvari, isti i sa njima se možete igrati bez ograničenja.

Pogledajte više