ETIČNO, ESTETIČNO I ODGOVORNO: Verica Rakočević, Igor Todorović i Tamara Jarić predstavili održivu modu (FOTO)

V. N.

01. 12. 2021. u 09:24

U SKUPŠTINI grada Beograda, u organizaciji agencije "Fabrika", preksinoć je održana prva revija održive mode u Srbiji, na kojoj su svoje modele predstavili najpoznatiji srpski kreatori Verica Rakočević i Igor Todorović, kao i Tamara Jarić, rođena sestra Marka Jarića.

Foto ATA Images

Svaki model na ovoj istorijskoj reviji publika je ispratila gromoglasnim aplauzom, a kreatore ovacijama. Cilj revije je promocija održive mode, koja je već omasovljena u svetu i kojom se, bar u nekom procentu, bavi većina svetskih kreatora. Po zvaničnim statistikama, 10% štetnih gasova koji zagađuju planetu proizvodi modna industrija, te je želja organizatora bila da održiva moda počne da se primenjuje i u Srbiji.

- Koncept održive mode je odgovornost prema životnoj sredini - rekla je Verica Rakočević, koju je na reviji podržao suprug Veljko Kuzmančević.

- Znamo da je moda jedan od velikih zagađivača prirode i zato apelujem da ne idemo u nepromišljenu kupovinu i ne gomilamo nepotrebnu odeću, već da se okrenemo kvalitetnim proizvodima i tako pomognemo planeti da bude dobra za sve nas.

Igor, Tamara, verica i Veljko, Foto ATA Images

Sa njom se složio i Igor Todorović, naglasivši da moda treba da bude etična, estetična i odgovorna, a to se postiže time što podržavamo okolinu u kojoj živimo.

Pogledajte više