JEDVA ČEKAMO DA OPET ZAPEVAMO: "Vlada i Bajka" objavljuju novi album, posle četvrt veka

M. Ć.

06. 11. 2021. u 11:52

AKUSTIČARSKI duo "Vlada i Bajka", posle diskografske pauze koja je potrajala četvrt veka, uskoro će objaviti novi album.

Foto Fejsbuk/Vlada i Bajka

Poštovaoci njihovog rada o tome su obavešteni putem zvanične fejsbuk-stranice.

Vladimir Marković i Dragutin Balaban su, uz fotografije iz studija, radosno naveli da su u toku poslednja "brušenja" novih pesama.

- Nadamo se da ćemo za mesec dana naš album sa 11 novih pesama podeliti sa vama - najavljuju Vlada i Bajka.

- Jedva čekamo to. Sigurni da ćete uživati, bar onoliko koliko smo mi, radeći ih, uprkos kovidu 19 i teškim okolnostima kroz koje svi zajedno prolazimo. Tim pre, jedva čekamo da zapevamo.

Oni dodaju da će u ponedeljak materijal predati izdavaču PGP RTS, i da će, posle toga, biti poznato više detalja o saradnicima, omotu... Promotivni koncert biće održan sredinom decembra u Zvezdara teatru.

Duo "Vlada i Bajka" formiran je davne 1968. Predstavljali su jugoslovensku verziju Sajmona i Garfankla, a na debitantskom singlu su obradili upravo numere svetski slavnog tandema. U prvoj fazi karijere najveći hit im je bila pesma "Oblak". Devedesetih su obnovili zajednički rad, a najveći trag ostavila je pesma "Beograd", koju su snimili sa Dušanom Prelevićem, Draganom Nikolićem, Borom Đorđevićem, Nikolom Kojom i Draganom Bjelogrlićem.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više