MLADU ORUŽARKU SUMNJIČE ZA UBISTVO? Hana Gutjeres Rid pod pod istragom za nesreću na snimanju filma "Rđa"

V. N.

23. 10. 2021. u 19:31

HANA Gutjeres Rid, devojka od 24 godine, glavni oružar zadužen za oružje u filmu "Rđa" u kojem glumi Alek Boldvin, a u kojem je u četvrtak ubijena snimateljka Halina Hačins, glavnoosumnjičena je za nesreću.

Hana Gutjeres Rid (24) / Foto Printskrin

Kako piše "Dejli mejl", pištolj koji je ispalio smrtonosni hitac bio je "kolt" u starinskom stilu. Nakon pucnjave, pištolj prilično istrošenog kućišta predat je policiji, zajedno sa drugim rekvizitima i municijom koja se koristila na setu. Boldvin je takođe predao policajcima svoj kostim umrljan krvlju koji je nosio na setu.

Kako piše "Mejl", tragediji na snimanju "Rđe" prethodila je smena radnika produkcije. Naime, filmski radnici organizovani u sindikat napustili su snimanje filma zbog loših uslova tokom produkcije, nekoliko sati pre događaja.

U spisku pritužbi na uslove za rad ovih ljudi bio je i bezbednosni incident nekoliko dana ranije, koji je uključivao "dva zastoja u paljbi" rekvizita.

Američki "Njujork post" citira neimenovanog filmskog rekvizitera koji tvrdi da je oružar koji je nadgledao pištolj korišćen u smrtonosnoj pucnjavi bio radnik koji nije član filmskog sindikata i koji je "doveden" da zameni one koji su napustili snimanje.

U intervjuu datom prošlog meseca Hana Gutjeres Rid je priznala i da je ubacivanje ćorka u pištolj smatrala "najstrašnijim" jer nije znala kako to da uradi i da je potražila pomoć svog oca, legendarnog holivudskog oružara Tila Rida, kako bi prevazišla strah.

“HLADAN PIŠTOLj”

PREMA policijskoj zabelešci koja je procurila "Dejli mejlu", navodi se da je Hana Gutjeres Rid postavila tri pištolja na kolica izvan lokacije snimanja, a prvi pomoćnik režisera Dejv Hols je zgrabio pištolj iz kolica i odneo Boldvinu, ne znajući da je bio napunjen pravim mecima. "Hladan pištolj!", viknuo je Hols pre nego što je dao oružje Boldvinu, koristeći frazu koja signalizira glumcima da je pištolj bezbedan za pucanje.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više