UJEDINILA ISTOK I ZAPAD: Lena Kovačević održala dva koncerta na izložbi "Ekspo 2020" u Dubaiju

V. N.

18. 10. 2021. u 09:57

POP pevačica, kompozitorka i kreativna ambasadorka nacionalne platforme "Srbija stvara", Lena Kovačević, održala je, u petak i subotu, dva ekskluzivna koncerta na Svetskoj izložbi "Ekspo 2020 Dubai" u bašti Paviljona Republike Srbije, pod nazivom East and West Connect. Kovačevićeva je na bini bila zajedno sa pijanistom Srđanom Tanaskovićem.

Foto promo

Centralna tema nastupa bila je povezivanje specifičnih karakteristika muzike istoka, Balkana, tradicije i duhovnosti Srbije i prostora sa kojih Lena dolazi i gde je rasla, kao i elemenata moderne muzike i uticaja koje nosi sa svojih studija u Amsterdamu, gde je i diplomirala na Muzičkom konzervatorijumu.

- Velika mi je čast što predstavljam našu zemlju na manifestaciji kakva je Svetska izložba u Dubaiju, i zahvalna sam timu nacionalne platforme "Srbija stvara" na pozivu - istakla je Lena posle koncerata.

- Fascinantan je osećaj da nastupate pred ljudima koji dolaze sa svih strana sveta, i podjednako uživaju u našoj muzici. Posebno me je obradovalo što je došao veliki broj posetilaca iz Srbije.

Paviljon Srbije je, dodala je Lena, izuzetno originalan, i svojim izgledom privlači veliku pažnju na izložbi.

- Pozivam sve koji su u mogućnosti da ga posete, i osete kako je kad se ceo svet skupi na jednom mestu - dodala je Kovačevićeva.

Svetska izložba u Dubaiju otvorena je 1. oktobra, i trajaće sve do 31. marta 2022. Slogan naše zemlje je "Srbija stvara ideje - inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više