OMAŽ MIODRAGU TODOROVIĆU KRNJEVCU: Koncert u čast velikog harmonikaša večeras u KC "Čukarica"

G. N.

06. 10. 2021. u 15:39

KONCERT posvećen kompozitoru i harmonikašu Miodragu Todoroviću Krnjevcu, biće održan večeras od 19 sati, u Kulturnom centru "Čukarica". Događaj organizuje Turistička organizacija GO Čukarica u okviru Dana evropske baštine.

Privatna arhiva

Gosti koncerta su: Etno akademski orkestar, Dragica Radosavljević Cakana, Dejan Jeknić, Ljubiša Pavković, Nikola Zekić, Sara Blagojević i Renato Henc.

Miodrag Todorović Krnjevac je jedan od vrhunskih stvaralaca srpske narodne muzike koji je za sobom ostavio duboki trag. Gradio je tradiciju srpske muzike na harmonici i ostavio u amanet sve prave i trajne vrednosti u lirici jednog naroda i njegove kulture. Komponovao je više od 700 pesama od kojih su neke biseri srpske narodne muzike. Među njima su pesme: "Oj, Moravo", "Šumadijo rodni kraju", "Bisenija kćeri najmilija". Od drugih pesama njegovog stvaralaštva koje su ostale zapamćene su pesme: "Sliku tvoju ljubim" (Toma Zdravković), "Za ljubav tvoju" (Bora Drljača), "Ludujem za tobom" (Silvana Armenulić) i "Ljubav mi srce mori" (Predrag Gojković Cune).

Ulaz je slobodan.

Pogledajte više