MUZEJ ĐOLETU BALAŠEVIĆU U „UNIVERZITETSKOM PARKU“: Inicijativa novosadskog javnog preduzeća "Urbanizam"

S.Bajić

28. 09. 2021. u 15:47

ĐORĐE Balašević, naš legendarni kantautor, koji je preminuo pre sedam meseci, dobiće muzej u svom rodnom Novom Sadu.

Foto Arhiva "Novosti"

To je za „Novosti“ potvrdio Dušan Miladinović, direktor Javnog preduzeća "Urbanizam" i naglasio da će se po planu „Đoletov muzej“ nalaziti u Univerzitetskom parku, u blizini Filozofskog fakulteta i zgrade rektorata.

– Čitav prostor Univerzitetskog parka će biti uređen ali tome prethodi izrada arhitektonskog projekta muzeja u kojem bi trebalo da bude stalna, ali i druge postavke namenjene obožavateljima Đorđa Balaševića iz zemlje i regiona. Oni će imati priliku da slušaju njegove pesme, da pogledaju film, da kupe suvenire, albume ali sve to će svakako još da se razradi - kaže Miladinović.

Prvi čovek „Urbanizma“ takođe naglašava da će kompletan park da dobije novo ruho, predviđene su nove sadnice po proceni struke, kompletna infrastruktura sa javnom rasvetom…

- Univerzitetski park će biti vezan preko budućeg biciklističko – pešačkog mosta sa Petrovaradinskom tvrđavom i botaničkom baštom, pa će predstavljati lepu turu za šetnju i vožnju biciklom. Neće izostati ni delovi namenjeni studentima i srednjoškolcima za nastavu u prirodi a suština je da ga u potpunosti infrastrukturno uredimo, kako bi svi građani mogli da ga koriste – kaže Miladinović.

Inicijativa da Univerzitetski park poprimi nove sadržaje, pre svega da bude obogaćen novim sadnicama, drvećem i rastinjem, krenula je upravo iz „Urbanizma“.

- Namera je da ta inicijativa bude realizovana u neko skorije vreme. Za konkretan projekat sve je u pripremi a nama urbanistima je veoma važno da se Univerzitetski park realizuje kao i objekti koji će biti tu smešteni- rekao je Miladinović.

BONUS VIDEO:

Družila se sa Hičkokom, a Ričard Barton je tražio da igraju zajedno

Pogledajte više