ONO ŠTO NISTE ZNALI O MARINI TUCAKOVIĆ: Dama i "slobodna umetnica" čije stihove citiraju generacije

S. K.

21. 09. 2021. u 22:11

ŽENA koja je napisala bezbroj hitova za naše najveće zvezde, dama čije stihove svakodnevno citiraju generacije, i osoba koja se u životu borila kao lavica, nedavno je preminula u 67. godini života. Ova kako je ona volela da kaže “slobodna umetnica“ imala je vrlo interesantan život, ali i mnogo toga je čuvala za sebe.

FOTO: Arhiva novosti

Oduvek je volela da neguje stare vrednosti, te je pri pisanju najleših tekstova izbegavala kompjutere i pisala isključivo hemijskom, i to u različitim bojama. Jedna strofa u jednoj, refren u drugoj boji. Nije krila da često zaboravi šta je napiasla i da kada čuje neku pesmu, ne može da se seti da su to baš njene reči.

Jednom prilikom na pitanje kako obogaćuje svoj rečnik, a kako ga osavremenjuje rekla je:

- Razgovaram sa ljudima, čitam, i gledam televiziju… A osavremenjivanje… Toliko idem napred da ja osavremenjujem njih, istakla je Marina davne 2001. godine.

U narodu su je često nazivali pesnikinja, a ona je govorila da kada popunjava formulare pored zanimnja uvek napiše slobodni umetnik. Razliku između poezije i tekstova pesama, objasnila je vrlo jednostavno: - Tekstovi se isplate, a poezija kod nas, ne. Kada su je pitali kako se odlučila za svoju profesiju i kada je shvatila da će tekstopisac biti njeno zanimnje, odgovorila je: Još uvek ne shvatam.

Poznata autorka najlepših i najzapaženijih tekstova, volela je da ide u šošing, sluša “Dotako sam dno života“ od Tome Zdravkovića, a favoriti među domaćim piscima su joj bili Matija Bećković i Crnjanski. Knjiga kojoj se uvek vraćala bila je “Čarobni breg“ Tomasa Mana. Bila je večiti perfekcionista i najviše volela ličnosti kojima „sve može da stavi u usta“ i pevače kijim aljudi mogu da veruju.

Podsetimo, Marina je preminula u KBC- u Dragiša Mipović, nakon teške bolesti sa kojom se borila godinama unazad. Porodica i prijatelji, cela estrada, ali i svi koji su voleli njene teksote ostali su u žalosti.

BONUS VIDEO:

Zašto ubici Šabana Šaulića još nije suđeno?

Pogledajte više