SVI SMO MI SA KOSOVA, GDE GOD NAS JE MAJKA RODILA: Bubnjar Bojan Milićević pesmom pomaže deci iz Orahovca

M. Ć.

18. 09. 2021. u 10:32

NEKADAŠNjI član "Regine" Bojan Milićević posle duže pauze, vratio se muzici, ali u drugačijem maniru.

Foto Željka Radović

Bubnjar koji je poznat i kao koncertni organizator i promoter, sada se predstavlja kao autor i pevač, singlom "Iznad Prizrena". Za ovu pesmu je i snimio spot, uz pomoć prijatelja iz hora Hrama Svetog Vasilija Ostroškog sa Bežanijske kose, a u produkciji TV Hram. Ideja je da se, u sklopu akcije "Božur za decu Orahovca", pomogne srpskoj deci u izolovanoj sredini, ne bi li mališani što pre dobili sportsku salu. Bojan kaže da je pesma inspirisana posetom Prizrenskoj bogosloviji 2018. godine.

- Tada sam prisustvovao kraju školske godine, a mladi bogoslovi su horskom pesmom pozdravili nas posetioce - rado se seća Milićević. - Bogoslovija se nalazi u centru grada, i ceo Prizren je odjekivao njihovom pesmom. Tad sam uvideo da je pravi život baš tu, u tom malom dvorištu u kojem vladaju ljubav, pesma i vera, bez obzira na okruženje. Shvatio sam i da smo svi mi baš sa Metohije ili Kosova, bez obzira na to gde nas je majka rodila.

Muzičar dodaje da, dok je pisao tekst, nije ni slutio da će on sam otpevati ovu numeru:

- Mislio sam da će to uraditi neki već afirmisan pevač, međutim, moj producent Nino Ademović mi je predložio da to uradim ja, jer mu se svidela neka sugestija i emocija u mom glasu. Tako je mislila i Katarina Božić, glavni dirigent hora. Posle ovog singla, planiram da objavim mini-album "Iznad nas".

U Orahovcu živi oko 280 Srba, od čega je sedamdesetak dece. Naseljeni su oko crkve u gornjem delu grada, na prostoru prečnika 500 metara.

Pogledajte više